Hestia
Bayan Üye
Balık Kavurma
Malzemeler:
Balığı temizleyip derisini yüzün.
Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın (pişince küçülecekler).
Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.
Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin.
Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Malzemeler:
- 1 Adet Fener Ve Orkinos Balığı
- Yarım Su Bardağı Sirke
- 1 Adet Limon Suyu
- 2 Adet Kuru Soğan
- 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
- 3 Adet Domates
- 3 Adet Sivri Biber
- Yeteri kadar Pulbiber
- Yeteri kadar Kekik
- Yeteri kadar Karabiber
- Yeteri kadar Defne Yaprağı
- Yeteri kadar Tuz
Balığı temizleyip derisini yüzün.
Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın (pişince küçülecekler).
Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.
Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin.
Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.