Balık Florentin Tarifi (İtalyan Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 500 gr taze ıspanak
* 2 yemek kaşığı limon suyu
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Sosu için:1 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı un, 1 bardak süt, 100 gr kaşar peyniri, 1 yumurta sarısı,Tuz
* 3 yemek kaşığı taze süt kremi
* Tuz-karabiber
* Bir fiske hindistancevizi
* 3 orta boy domates
* 4 taze soğan
* 400 gr file balık

Yapılışı

1. Ispanakları yıkayıp hafifçe haşlayın ve suyunu süzün. Tuz, karabiber, hindistancevizi, eritilmiş yağ ve krema katıp karıştırın. Bu karışımı, dibi düz ve ateşe dayanıklı cam bir kaba yayın.
Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domatesleri ve soğanları serpiştirin.

2. Balıkları limon ve tuzla ovuşturup ıspanağın içine yerleştirin, üzerini folyoyla kapatın. 200 derece sıcaklıkla bir fırının orta gözüne yerleştirip 15 dakika pişirin.

3. Balıkların üzerini hazırladığınız beşamel sosla kapatıp kaşarpeyniri serperek üstü açık olarak 10 dakika daha fırında bırakın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst