Bal Kabaklı Tatlı Börek

İnci

1907
Prenses
Bal Kabaklı Tatlı Börek

23861_388115914846_137280359846_3754812_5073809_n.jpg


Malzemeler:

* 1 kg bal kabağı
* 5 tane hazır yufka
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı su
* 1 kase ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 küçük kase toz şeker
* 1 yumurta


Yapılışı: Kabaklar çiğden rendelenip içine ceviz, tarçın ve şeker konulur ve iç malzeme olarak bir kenarda bekletilir. Bir yufkayı ikiye katlayıp arasına biraz yağ ve su karışımı fırça ile sürülür. Yaptığımız harçtan birkaç kaşık üzerine konulup rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde dizilir. Kalan yufkalarda aynı şekilde yapılıp fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sürülüp 170 dercedeki sıcak fırında 40-45 dk. pişirilir. Yerken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet Şeker Olsun...

NOT:

* Yufkaları tek kattanda yapabilirsiniz ancak kabak sulandığında tek kat yufka biraz ince kalıyor.
* Hazır baklavalık yufka kullanabilirsiniz.
* Kabakları çiğden koymayıp şekerle iyice pişiripte kullanabilirsiniz.
* Arasına sulu yağ koymadan yapabilirsiniz ve pişince bol pudra şekeri serperseniz.
* Kol böreği şeklinden başka şekillerde verebilirsiniz.
* Kabağınız kestane kabağı olursa daha lezzetli olur.
* İçine ceviz yerine fındıkta koyabilirsiniz.
* Sıcak sıcak yemek daha hoş oluyor

23861_388116034846_137280359846_3754814_5929683_n.jpg
23861_388115984846_137280359846_3754813_2952287_n.jpg
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst