Bal Kabaklı Tatlı Börek
Malzemeler:
* 1 kg bal kabağı
* 5 tane hazır yufka
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı su
* 1 kase ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 küçük kase toz şeker
* 1 yumurta
Yapılışı: Kabaklar çiğden rendelenip içine ceviz, tarçın ve şeker konulur ve iç malzeme olarak bir kenarda bekletilir. Bir yufkayı ikiye katlayıp arasına biraz yağ ve su karışımı fırça ile sürülür. Yaptığımız harçtan birkaç kaşık üzerine konulup rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde dizilir. Kalan yufkalarda aynı şekilde yapılıp fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sürülüp 170 dercedeki sıcak fırında 40-45 dk. pişirilir. Yerken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Yufkaları tek kattanda yapabilirsiniz ancak kabak sulandığında tek kat yufka biraz ince kalıyor.
* Hazır baklavalık yufka kullanabilirsiniz.
* Kabakları çiğden koymayıp şekerle iyice pişiripte kullanabilirsiniz.
* Arasına sulu yağ koymadan yapabilirsiniz ve pişince bol pudra şekeri serperseniz.
* Kol böreği şeklinden başka şekillerde verebilirsiniz.
* Kabağınız kestane kabağı olursa daha lezzetli olur.
* İçine ceviz yerine fındıkta koyabilirsiniz.
* Sıcak sıcak yemek daha hoş oluyor
Malzemeler:
* 1 kg bal kabağı
* 5 tane hazır yufka
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı su
* 1 kase ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 küçük kase toz şeker
* 1 yumurta
Yapılışı: Kabaklar çiğden rendelenip içine ceviz, tarçın ve şeker konulur ve iç malzeme olarak bir kenarda bekletilir. Bir yufkayı ikiye katlayıp arasına biraz yağ ve su karışımı fırça ile sürülür. Yaptığımız harçtan birkaç kaşık üzerine konulup rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde dizilir. Kalan yufkalarda aynı şekilde yapılıp fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sürülüp 170 dercedeki sıcak fırında 40-45 dk. pişirilir. Yerken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Yufkaları tek kattanda yapabilirsiniz ancak kabak sulandığında tek kat yufka biraz ince kalıyor.
* Hazır baklavalık yufka kullanabilirsiniz.
* Kabakları çiğden koymayıp şekerle iyice pişiripte kullanabilirsiniz.
* Arasına sulu yağ koymadan yapabilirsiniz ve pişince bol pudra şekeri serperseniz.
* Kol böreği şeklinden başka şekillerde verebilirsiniz.
* Kabağınız kestane kabağı olursa daha lezzetli olur.
* İçine ceviz yerine fındıkta koyabilirsiniz.
* Sıcak sıcak yemek daha hoş oluyor