Bakü usuLü Mantar (Azeri)

CimCime66

Bayan Üye
BAKÜ USULÜ MANTAR (AZERİ)

Malzemeler
500 gr. kültür mantar
125 gr. dana kıyma
2-3 adet sivri veya çarliston biberi
2 adet orta boy domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
İnce dilim kaşar

Mantarları bıçak sırtı veya biraz daha kalınca dilimleyin. Domatesi kabuğunu soyup küp seklinde doğrayın. Biberleri de küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. İçine önce kıymayı sonra ince kıyılmış sarımsağı ve biberleri ilave edip tekrar kavurun. Mantarları da ekleyip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar harlı ateşte soteleşmeye devam edin. En son domatesleri ekleyip eriyene kadar orta ateşte ağzı açık olarak 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Baharatları ilave edip hafif karıştırdıktan sonra üzerine ince dilim kaşarlan ilave edip kaşarlar eriyinceye kadar kısık ateşte biraz daha bekletin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst