Bakiyev yanlılarının banka hesaplarının yeniden kullanımına izin veren savcı görevinden alındı

Aracely

Eluveitie
Bayan Üye
Bakiyev yanlılarının banka hesaplarının yeniden kullanımına izin veren savcı görevinden alındı
Kırgızistan Başsavcılığı 7 Nisandaki olayların ardından banka hesapları dondurulan kişilere hesaplarını yeniden kullanma iznini veren Bişkek Savcısı Kubanıçbek Abılov ile yardımcısı Manas Nişanov hakkında yetkilerini aştıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada aralarında devrik lideri Kurmanbek Bakiyev yanlısı eski Banka Müdürü Valeriy Belokon ile Mihail Nadel eski bakan Tursun Turdumambetov ve işadamı Evgeniy Gureviç'in de olduğu bazı kişilerin dondurulan hesaplarını yeniden kullanmalarına izin verilmesini yasadışı buldu.

Yetkisini aşan görevlilerin devlete büyük maddi zarar verdiği ifade edilen açıklamada Bakiyev ve ailesiyle ilgisi olmayan bu hesapların dondurulmalarının ardından yeniden kullanım izni verilmesinin vatandaşların hak ve hukukunu zedelediği kaydedildi.

Kırgızistan'da 7 Nisandaki olayların ardından iktidardan düşen ve ardından sürgüne giden devrik lider Bakiyev ve ailesine yakın kişilerin banka hesapları dondurulmuştu. Bu kişilere ait şirket ve kurumlar da devletleştirilmişti.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst