Bahçenizin yaz sonu bakımı

Buğra1

Kayıtlı Üye
Bahçenizin yaz sonu bakımı

bah0159.jpg


Bütün yaz boyunca bahçeniz yemyeşil ve bakımlıydı. Sonbahar'la birlikte bahçenizin bozulmasına izin vermeyin, işte aşağıda bahçenizi kışa hazırlamak için bir kaç öneri.

Yazın tatile çıktınız ve uzun süre bahçenizle ilgilenemediniz. Döndüğünüzdeyse bitkilerinizin susuzluktan kurumuş olduğunu gördünüz. Bu durumda bitkilerin kuruyan kısımlarını budayabilirsiniz. Budamadan sonra bir sopa yardımıyla bahçe toprağının kuruyan kısımlarını kaldırın, böylece suladığınızda suyun bitkiye daha yoğun gitmesini sağlarsınız. Sulama işleminden sonra toprağı organik ve ya mineral gübreyle gübrelerseniz, bitkileriniz yeniden canlanacaktır.

Bitkinin yeni bir çiçek verme dönemine girmesi istendiğinizde, bolca budamalı ve yapraklarını her 5 günde bir üçkez ıslatılmalısınız. Yapraklar ıslatılırken suyun içerisine hormon uyarıcı bir madde koyun ya da haftada iki kez kökten yapılan sulamada flor bazlı bir madde kullanın.

Arkadan hemen demir sülfat ve su karışımından oluşan sulama suyuyla, haftada 2 kez bir başka sulama yaparsanız, bitkileriniz daha güçlü olacaktır.

Bu iki değişik sulama bitkinin normal sulamasına ek olarak gerçekleştirilmelidir. Çok önemli işlemlerden biride saksıların temizlenmesidir; bitki çıkartılıp, toprak boşaltılır içine yeni toprak konulmadan önce saksı iyice yıkanır ve mikroptan arındırılır. Böylece bitkilerinizin köklerini de havalandırmış olursunuz.

Sonbahar yağmurları ile toprak işleme tavına gelir, ekim dikim yapılmasa bile toprağın kışı işlenmiş olarak geçirmesi yararlı olur. Sonbahar hatta ilkbaharda dikilecek fidanların yerlerinin hazırlanması faydalı olur. Bunun için bahçenizin ekili olmayan kısımlarını bir çapa yardımıyla havalndırın.

Sonbahar dikimlerinin erken yapılmasında fayda vardır. Kış öncesinde dikilen fidanlar köklerini çalıştıracak zaman bulabilirlerse, kış şartlarına daha dayanıklı olacaklardır. Bu arada topraksız fidanların Kasım ayında dikilmesi gerektiğini unutmayınız.

Özellikle boylu ve dallı fidanların dikim sonrasında rüzgardan etkilenmelerini önlemek için fidan gövdesine zarar vermeden gergi yapmak gereklidir. Etrafına rüzgardan koruyacak bir paravan yapabilirsiniz ya da bitkiyi bir sırığa bağlayabilirsiniz. Kışlık çiçek fidelerini ve baharda açan soğanlı çiçekler bu mevsimde dikilebilir.

Sonbaharın gelmesiyle yerlerini beğenmediğiniz büyük ağaçlarınızı nakledebilirsiniz. Baharda dikilen soğanlı çiçeklerin soğanları bu ayda, özellikle kuru havalarda sökülür. Söktüğünüz tohumları kuru ve havadar yerlerde saklayın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst