Bahçe Tatile Çıkmaz..

ashli

Bayan Üye
2011-7-oneri-01.jpg


Çok çalıştık, şimdi mola zamanı. Ama biz tatile çıkarken bahçemiz izin yapmıyor ki! Tatil dönüşü bahçenizi yine cennet gibi bulmak istiyorsanız, önerilerimize kulak verin.

Bahçenizi boş bıraktığınızda, saksağanlar dadanabilir, dikkat! Çok meraklı olan bu kuşlar, sahipsiz mekanlara musallat olma, etrafı karıştırma, sebzeleri, özellikle de domates, şeftali ve kayısıları yeme içgüdüsüne sahiptirler. Aynı zamanda korkak olan saksağanları uzak tutmak için basit yöntemler var. Dinlemediğiniz CD’leri ortasından ipe geçirerek veya rüzgar çanlarını bahçenizde çeşitli yerlere asarak onları korkutabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanarak eski bebeklerden korkuluk yapabilirsiniz. Oyuncak kedi ve köpekler ise saksağanları kaçırmaz. Aksine onları canlı sanıp, kavga etmek için bahçenize daha çok gelirler.

Bahçenizdeki davetsiz konuklar için bir de masraflı ama kalıcı çözüm var. İnsan kulağının duyamayacağı, ultrasonik ses dalgaları yayan, kuşları ve köpekleri rahatsız eden alarm sistemleri kurabilirsiniz. Bu tür sistemleri kuran pek çok firma mevcut.

Hava iyice ısınıyor. Bu ay meyve ağaçlarında ortaya çıkabilecek zararlılara (bozkurtlar, telkurtlar, yaprak biti) karşı özel olarak üretilmiş bileşikleri uygulayın.

Gül, şeftali ve elma ağaçları, demir eksikliğini en iyi gösteren ağaçlardır. Demir eksikliğinde, yaprak damarları koyu yeşil, damar araları ise sarı veya uçlardan itibaren kahverengi hatta kurumalar şeklinde ortaya çıkar. Bu durum genellikle killi ve organik maddece fakir bahçe topraklarında ortaya çıkar. Organik madde takviyesi yapabilir, drenajı sağlamak için özel üretilmiş demir preparatlar alıp toprağa uygulayabilirsiniz. Sulama aralıklarına da 10-15 gün boyunca dikkat etmelisiniz.

Gül, elma, şeftali, asma, berberis, taflan, mahonya ve bazı sebzelerde küllenme hastalığına, gül, asma ve karanfillerde pas (mildiyö) hastalığına, elmalarda kara leke hastalığına karşı etkili ürünleri etiketlerindeki önerilere göre püskürtme şeklinde uygulayın.


Kabuklu bitler, genç ibreli ağaçlarınızın zayıf düşmelerine ve boylanmamalarına neden olur. Eğer bu zararlılar yoğun değilse, ameliyat eldiveni kullanarak dalında ezebilirsiniz. Ancak yoğun sayıda iseler, uygun püskürtme ürünlerini 10 gün aralıkla üç defa uygulamanız gerekir. Tam ve etkili bir sonuç almak ve zararlının direnç oluşturmasını önlemek için, püskürtmenin birisinde sistemik, yani ağaç özsuyundan geçerek etki yapan ürünü seçmek; diğer ikisinde de kontakt, yani zararlı vücuduna doğrudan temasla etki eden ürünü seçmek en iyi yoldur.

2011-7-oneri-02.jpg
2011-7-oneri-03.jpg


2011-7-oneri-05.jpg


Salyangozlara Dikkat!

Bu yıl yağmurlu günler nedeniyle bahçenizde çok fazla sümüklü böcek gördüyseniz, hatta onları düzenli olarak topladığınız halde hala görünüyorlarsa, özel granül yem alabilirsiniz. Özellikle toz olan bileşikleri, biraz toz şeker ve bolca kepekle karıştırarak, elde edeceğiniz yemi, sık aralıklarla küçük öbekler halinde bahçenize dağıtabilirsiniz. Böylece tatilden döndüğünüzde sebzelerinizi ve çileklerinizi bıraktığınız gibi bulabilirsiniz. Böcekler onları harap etmemiş olur. Sıvı olan ilaçlarıyla doğrudan böceklerin üzerine ya da gezindikleri yere atmanız gerekir. Bu da 1-2 gün koruma sağlar.

Zararlıları önleyici bileşikleri, külleme, pas, karaleke hastalıklarını önleyici bileşiklerle karışabilir olanlarından seçip, tatil öncesi bitkilerinize mutlaka uygulayın. Bu uygulama 15 gün koruma sağlar. Çünkü bileşiklerdeki sistemik etki, bitki içinden12-15 gün korur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst