LîNKîN_PâRk
Kayıtlı Üye
Bahar yorgunluğuna karşı ne yapmalı?
Uzman diyetisyen Dilara Koçak, baharla birlikte görülen bitkinlik, yorgunluk, güçsüzlük, isteksizlik ve uykusuzluk gibi şikayetlerin önlenebileceğini söyledi.
Yorgunluğa güneş ışığına maruz kalma süresi ile mevsimsel beslenme değişikliklerinin neden olduğuna değinen Koçak, alınacak tedbirleri anlattı:
''Günde beş, altı porsiyon sebze-meyve tüketerek, içilen su miktarını artırarak, açık havada yürüyüş yaparak, iyi ve kaliteli bir uykuyla bunların üstesinden gelinebilir.
Isınan hava vücudun su ihtiyacını artıracağı için günlük içilen su miktarı 3 litre civarında tutulmalı.
Yeşil çay içilmeli. C, A ve E vitaminleri, selenyum ve omega 3 kullanılmalı. Sentetik yerine pamuklu kumaştan üretilen kıyafetler tercih edilmeli.
Her gün akşam ya da sabah duş alınmalı. Fonksiyonel besinler hayata girmeli. Probiyotik ve prebiyotik içeren içecekler, bağırsak sistemini güçlendirdiği için özellikle mevsim geçişlerinde tüketilmeli.''
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini de vurgulayan Koçak, bağırsakta 400'den fazla bakteri bulunduğunu ve bunlar arasındaki dengenin bozulmasının bağışıklık sisteminin de bozulmasına neden olduğunu söyledi.
Koçak, karışık beslenme, stres ve besinleri hazırlama şeklinin önemli olduğunu da değindi.
Uzman diyetisyen Dilara Koçak, baharla birlikte görülen bitkinlik, yorgunluk, güçsüzlük, isteksizlik ve uykusuzluk gibi şikayetlerin önlenebileceğini söyledi.
Yorgunluğa güneş ışığına maruz kalma süresi ile mevsimsel beslenme değişikliklerinin neden olduğuna değinen Koçak, alınacak tedbirleri anlattı:
''Günde beş, altı porsiyon sebze-meyve tüketerek, içilen su miktarını artırarak, açık havada yürüyüş yaparak, iyi ve kaliteli bir uykuyla bunların üstesinden gelinebilir.
Isınan hava vücudun su ihtiyacını artıracağı için günlük içilen su miktarı 3 litre civarında tutulmalı.
Yeşil çay içilmeli. C, A ve E vitaminleri, selenyum ve omega 3 kullanılmalı. Sentetik yerine pamuklu kumaştan üretilen kıyafetler tercih edilmeli.
Her gün akşam ya da sabah duş alınmalı. Fonksiyonel besinler hayata girmeli. Probiyotik ve prebiyotik içeren içecekler, bağırsak sistemini güçlendirdiği için özellikle mevsim geçişlerinde tüketilmeli.''
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini de vurgulayan Koçak, bağırsakta 400'den fazla bakteri bulunduğunu ve bunlar arasındaki dengenin bozulmasının bağışıklık sisteminin de bozulmasına neden olduğunu söyledi.
Koçak, karışık beslenme, stres ve besinleri hazırlama şeklinin önemli olduğunu da değindi.