Bağışıklık sisteminizi güçlendirin

AySe^^

Bayan Üye
Turunçgiller: Kışın en gözde meyvelerindendir. Portakal, mandalina ve greyfurt en ünlüleridir. Turunçgiller, A vitamini öncüsü olan antioksidan etkili beta karotenden zengindirler. Beta karoten içerikleri ile cilt sağlığını korur, cildi güzelleştirirler ve yaşlanma etkilerini azaltırlar. Zengin C vitamini içerikleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı koruma sağlarlar.
Bal Kabağı: Kış sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan balkabağı ülkemizde genelde tatlı olarak tüketilse de, yemekleri ve çorbaları da yapılabilen çok yönlü bir sebzedir. A, B ve C vitaminlerinden zengin olan bal kabağının bir diğer önemli özelliği ise omega-3 yağ asitlerini içeriyor olmasıdır. Omega-3 içeriği ile balkabağı, kalp-damar sağlığını koruyucu etki gösterir. Yapılan bilimsel çalışmalar, bal kabağının akciğer kanserine yakalanma riskini azalttığını ortaya koymuştur. Bu yönü ile bal kabağı sigara tiryakilerinin sofralarında bol bol yer alması gereken bir sebzedir. Erkek sağlığı için de son derece önemli olan bu sebzenin prostat kanserine yakalanma riskini azalttığı da bilimsel araştırmalarca saptanmıştır.
Kuşkonmaz: Ülkemizde olan popülerliği gün geçtikçe artan kuşkonmaz yüksek K vitamini ve folat içeriğiyle oldukça faydalı bir sebze. Aynı zamanda diğer kış sebzeleri gibi A, B ve C vitaminlerinden de zengin. Antioksidan etkisi ile yaşlanmayı geciktirici özelliği olan selenyum mineralinden de zengin olması başka bir avantajı. Kuşkonmaz içerdiği asparajin nedeniyle idrar arttırıcı etkiye de sahip, bu nedenle yüzyıllardır ödem sorunu olan kişilere öneriliyor. İçerdiği farklı tür karbonhidratlar sayesinde kuşkonmaz aynı zamanda değerli bir prebiyotik kaynağı ve bu özelliği ile kan kolesterolünü azaltıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmış durumda.
Brüksel Lahanası: Bu küçük sağlık topları yaşamımıza renk katmak için var sanki… Zengin C ve K vitamini olmaları aynı zamanda folat, A vitamini, potasyum ve B vitaminlerinden zengin olmaları nedeniyle oldukça önemli besin kaynağı. Omega-3 içeriği ile kalp-damar sağlığını koruyucu etki gösteriyor. Yapılan bilimsel araştırmalar düzenli Brüksel lahanası tüketiminin, kolon kanserine yakalanma riskini %50 oranında azalttığını göstermiştir.
Lahana: Turşusundan sarmasına kadar pek çok şekilde sofralarımıza konuk olan bu sebze içerdiği kükürtlü bileşikler ile kansere karşı koruma sağlıyor ve vücudumuzu zararlı atıklardan temizliyor. A vitamini, potasyum gibi bileşiklerden de zengin olan lahana kış mevsimi boyunca sofralarımızda sık sık bulunması gereken sebzelerden biri.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Kış mevsimi boyunca roka, ıspanak ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelere de sıklıkla rastlarız. Folik asitten ve posadan zengin olan bu grup beslenmemizde önemli bir yere sahiptir. Folik asit, genetik kodlamalar da ve birçok önemli vücut fonksiyonunda gerekli olan bir vitamindir. Ispanak ise demir mineralinden zengindir. Fakat ıspanağın içerisinde yer alan demir vücutta zor kullanılan tiptedir. Ispanakta bulunan demirin vücutta daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi için, yanında et türü yiyeceklerin ve C vitamininden zengin olan besinlerin yer alması gerekir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst