Badempare

İnci

1907
Prenses
Necip Usta

100 gr. net temizlenmiş rende badem
250 gr. margarin
250 gr. pudra şekeri
600 gr. kırma un
3 bütün yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
Az tuz
Şurubu:
1 kg. şeker
1250 gr. su
Az limon suyu

Bademleri kabuklu olarak kaynar suda 1 dakika kaynatıp süzdürerek bir bezin arasına koyup ovarak kabuklarını ayıklayınız ve peynir veya ceviz çekme makinasından çok ince çekerek rendelenmiş vaziyete getirip küçük bir kap ile hafif fırına sürerek yakmadan kurutunuz. Hamur malzemesi ile hamur yoğrularak içine kututlmuş bademi karıştırdıktan sonra yuvarlayıp üzerlerinin bademini koyarak pişirip daha sonrada malzemesinden hazırlanan şurubunu dökünüz ve soğuyunca servis ediniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst