Bademli Pilav

AySe^^

Bayan Üye
C4F17BD8391DBE54C4DBFF2F2646AE.jpg



Malzemeler,
2 Su bardağı baldo pirinç
3,5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı badem
2 Yemek kaşığı margarin
2 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı,
Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun.
Margarini tencerede eritip bademleri ve tuzu ekleyip kavurun.
Pirinci tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra süzüp tencereye alın.
4-5 dakika kavurduktan sonra ılık suyu ilave edip pişmeye bırakın.
Ocaktan aldıktan sonra üzerini temiz bir bez ile kapatıp demlenmeye bırakın.
Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst