Bademli Karanfilli Pilav

İnci

1907
Prenses
MALZEME
3 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı taze badem
1 çay bardağı kuşüzümü
2 adet defne yaprağı
4 diş karanfil
1 parça çubuk tarçın
150 gr. tereyağı
Sıcak su
Yeterince tuz
karabiber

YAPILIŞI
Bademleri sıcak suda ıslatıp kabuklarını soyalım.
Kuru soğanları ince ince kıyıp margarin yağında kavurmaya başlayalım.
Soğanların hemen peşinden bademleri ilave edip hep beraber kavuralım.
Hızlu suda ıslatıp iyice yıkayarak süzdüğümüz pirinçleri de katıp kavurmaya devam edelim.
Pirinçler tane tane olunca, karanfili, tarçını, defne yapraklarını kuşüzümlerini, karabiberi tuzu ve yeterince suyunu ilave edip ağzı kapalı olarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayınca, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip demlendirelim.
Demlendirdiğimiz pilavımızı harmanlayıp servis yapalım.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst