Bademli Irmik Tatlısı

İnci

1907
Prenses
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 subardağı badem
1 adet yumurta

Bademler kaynar suda 5 dakika tutulur. Sonra ince iç kabukları çekerek çıkarılır. Blenderden geçirilerek toz haline getirilir. Soğuk süt, yumurta, şeker, toz badem ve irmik bir tencereye aktarılır. Malzeme tamamen karışana kadar çırpılır. Daha sonra orta ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Hafif ıslatılmış kaselere paylaştırılır. 4 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra servis tabağına ters çevrilir. Üzerine iri dövülmüş badem serperek ikram edilir.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst