Bademli Et (hatay)

İnci

1907
Prenses
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

MALZEMELER
Suyu için:
3,5 su bardağı et suyu
1 kg. dövülmüş et
250 gr. çiğ badem
1 çorba kaşığı sade yağ
1 lt su
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Karabiber
Kızartma için:
2 çorba kaşığı sade yağ

YAPILIŞI
Dövülmüş et, tuz ve karabiberle yoğurulur. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ıslatılmış tezgah üstüne bir çay tabağı genişliğinde (yaklaşık 5-6 cm. çapında) açılır. içine daha önceden ıslatılıp kabukları soyulmuş ve blendırden geçirilerek inceltilmiş olan bademden bir tatlı kaşığı alınarak, etin orta yerine yerleştirilir ve kapatılır. Avuç içinde mekik şekline getirilir. Ayrı bir tencereye bir litre su koyup kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine mekik şeklindeki etler eklenir. Beyazlaşıncaya kadar haşlandıktan sonra sudan alınıp süzülmeleri sağlanır. Bir tavaya iki çorba kaşığı sade yağ eklenip kızdırılır. içine etler eklenerek nar gibi kızardıktan sonra tavadan alınır. Bir tencerenin içine 3,5 su bardağı et suyu ile suda eritilmiş salça, içine karabiber eklendikten sonra kaynamaya bırakılır. Et suyu kaynayınca; içine kızarmış etler eklenip 20 dk. kadar pişirilerek ateşten alınır. Bu yemek pirinç pilavı, salata ve turşu ile servis edilir.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst