ashli
Bayan Üye
İçindekiler
* 150 gram badem içi
* 250 gram beyaz üzüm
* 2 diş sarımsak
* 1 dilim bayat ekmek
* Birkaç damla sirke
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 dilim ateşte veya zeytinyağında kızartılmış ekmek
* Bir tutam tuz ve karabiber
Hazırlanışı
* Bayat ekmeği ılık suda ıslatın sonra sıkıp ufalayın.
* Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra çıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkaç dakika fırına koyun. (Kızarmamalarına dikkat edin.)
* Fırından çıkardıktan sonra bunları bir havana boşaltın.
* Ufalanmış bayat ekmeği, karabiberi, bir tutam tuz ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövün.
* Karışımı bulamaç haline gelince bir tencereye boşaltın. Üzerine 4 kaşık zeytinyağıyla 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun.
* Ve kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra tadına bakın, tuzu az geldiği takdirde yeteri kadar tuz katın ve tencereyi ateşten indirin.
* Çorbaya birkaç damla sirke de kattıktan sonra çorba kasesine boşaltın. Kaselere üzüm tanelerini de serpiştirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte sıcak sıcak servis yapın.
* İstenildiği takdirde ekmek dilimleri çorbanın içine de atılabilir.