Bademli Armut Tatlısı

İnci

1907
Prenses
Malzeme
5 adet armut
1 çay bardağı badem içi (File)
1 su bardağı şeker
50 gr. Bizim Margarin
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı İçim Süt
¼ çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Nişasta

Hazırlanışı
• Armutları yıkayıp dibi düz bir kabın içine dizin.
• Üzerine toz seker ile 1,5 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişirin.
• Ateşten aldıktan sonra soğutun.
Kremanın Hazırlanışı :
• Sütü kaynatın.
• Bir kap içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve 1/2 su bardağı suyu koyup, karıştırın.
• Karışımı süzüp kaynayan sütün üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.
• Bir kaynatımdan sonra ateşten alın.
• Pişirdiğiniz armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp, yaptığınız kremaya yedirin.
• Yağı da ilave ettikten sonra servis tabağına koyup biraz yayın.
• Armutları bademe bulayarak kremanın üzerine yerleştirin.
• Kalan bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın.

Not : İstenildiğinde armut sadece krema ile servis yapılabilir.


bademli_armut_tatlisi1.jpg
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst