Badem Kreması

İnci

1907
Prenses
150 gr iç badem
150 gr pudra şekeri
50 gr tereyağı
2 bütün yumurta

İç badem 2 bardak suda bir taşım kaynatıldıktan sonra, iç kabukları ayıklanır, sonra da gayet ince dişli badem ya da et makinesinde iki defa çekilerek bir tencereye koyulur.
Sonra, tenceredeki bu bademlere; 150 gram da pudra şekeri katılarak, harmanlamak suretiyle birbirlerine karıştırılır, şekerli bademlere, teker teker olmak üzere 2 adet de bütün yumurta katılır ve her yumurta ilâvesinde de, avuç ile mıncıklayarak yumurtalar karışıma yedirilir.
Sonra, karışım 50 gram da tereyağ ya da margarin katılarak, tekrar birkaç kez daha elle mıncıklamak ya da telle karıştırmak suretiyle tereyağı da yedirilir, elde edilen bu krema pastalarda kullanılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst