Badem Ezmeli Üzümlü Fiyonklar (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Badem Ezmeli Üzümlü Fiyonklar (Alman)

40 adet için malzeme

200 g badem ezmesi,
100 g pudra şekeri,
1-2 çorba kaşığı limon suyu,
125 g kuru üzüm.
Garnitür:
50 g beyaz pasta çikolatası,
1 çorba kaşığı dövülmüş fıstık ya da çikolata parçaları.

Yapılışı

Badem ezmesini elenmiş pudra şekeri ve limon suyu ile iyice yoğurun. Masaya pudra şekeri serpin ve hamuru 3 mm kalınlığında 5x5 cm büyüklüğünde açın. Her karenin üstüne kuru üzüm koyun, rulolar yapın, yanlarını birbirlerine yapıştırın, çatal batırarak şekiller oluşturun. Parçalar fiyonk şeklini almalı. Fiyonkları 180 derecede yaklaşık 20 dakika kurumaya bırakın.
Garnitür: Çikolatayı eritin, fiyonkların ortasına noktalar oturtun, fıstık ve çikolata ile süsleyin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst