Badem Ezmeli Kayısılı Kurabiye (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Badem Ezmeli Kayısılı Kurabiye (Alman)

60 adet için malzeme

Hamur:
200 g tereyağı veya margarin,
100 g pudra şekeri,
100 g badem ezmesi,
2 yumurta,
portakal kabuğu rendesi,
200 g un,
100 g nişasta.
İç ve üst:
100 g badem ezmesi,
5 çorba kaşığı kayısı marmeladı,
dekorasyon malzemesi.

Yapılışı

Hamur: Tereyağı ve pudra şekerini iyice köpürtün. Badem ezmesini küp halinde kesin ve tereyağlı karışıma ilave edin. Yumurtaları teker teker karıştırın. Portakal kabuğu, un ve nişasta katın. Hamuru bir torbaya doldurun, kağıtlanmış bir tepsiye şekiller sıkın. Kurabiyeleri 180-200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
İçi: Badem ezmesini küp halinde kesin, sıcak marmelatla (süzgeçten geçirilmiş) karıştırın. Kurabiyelerin yarısına bu karışımdan sürün, öteki yarısını üstüne kapatın. Kurabiyeleri dekore edin
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst