Hestia
Bayan Üye
Hatay’a özgü bir tarifi sizler de mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 adet soğan
kekik, tuz
üzeri için:
1 domates
2 biber
sosu için:
1 çorba k.un
1 su b. süt
kaşar peynir rendesi
tuz, karabiber, muskat
Yapılışı
Yıkayıp tepsiye dizdiğimiz patlıcanları fırına sürelim, közlendiğinde çıkarıp küçük doğrayalım.
Yıkadığımız domatesi yemeklik doğrayalım, soğanıda domates gibi yemeklik doğrayalım, ayıkladığımız sarımsağı küçük doğrayalım
Bir tavaya beşamel sosunu hazırlamak için yağ alalım üzerine unu ilave edip biraz kavuralım ve sütü ilave edelim karıştırarak pişirelim.
Isıya dayanıklı bir kaba közlenmiş patlıcanları alalım, üzerine sırasıyla domatesi, soğanı ve sarımsağı ilave edelim. Başemel sosu da ilave edelim her yerini kaplayacak bir şekilde olmasına dikkat edelim sosun. Rendelediğimiz muskalıda yayalım üzerine. En üstte rende peyniri serpelim 170 derecelik fırına sürelim. Üstü kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun
Malzemeler
4 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 adet soğan
kekik, tuz
üzeri için:
1 domates
2 biber
sosu için:
1 çorba k.un
1 su b. süt
kaşar peynir rendesi
tuz, karabiber, muskat
Yapılışı
Yıkayıp tepsiye dizdiğimiz patlıcanları fırına sürelim, közlendiğinde çıkarıp küçük doğrayalım.
Yıkadığımız domatesi yemeklik doğrayalım, soğanıda domates gibi yemeklik doğrayalım, ayıkladığımız sarımsağı küçük doğrayalım
Bir tavaya beşamel sosunu hazırlamak için yağ alalım üzerine unu ilave edip biraz kavuralım ve sütü ilave edelim karıştırarak pişirelim.
Isıya dayanıklı bir kaba közlenmiş patlıcanları alalım, üzerine sırasıyla domatesi, soğanı ve sarımsağı ilave edelim. Başemel sosu da ilave edelim her yerini kaplayacak bir şekilde olmasına dikkat edelim sosun. Rendelediğimiz muskalıda yayalım üzerine. En üstte rende peyniri serpelim 170 derecelik fırına sürelim. Üstü kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun