Baas Tekeli Kalkıyor

' SeRcaN

Kayıtlı Üye
Yönetim karşıtı gösterilerin en sert geçtiği ülkeler arasında yer alan Suriye'de hükümet, muhalefetin talepleri arasında yer alan siyasi partilerin kurulmasına imkan veren yeni bir yasayı onayladı.

Suriye çok partili hayata yelken açıyor…

Yönetim karşıtı gösterilerin en sert geçtiği ülkeler arasında yer alan Suriye'de hükümet, muhalefetin talepleri arasında yer alan siyasi partilerin kurulmasına imkan veren yeni bir yasayı onayladı.

Ülke yaklaşık yarım yüzyıldır iktidardaki Arap milliyetçiliğini esas alan Baas Partisi tarafından yönetiliyor. Resmi SANA ajansının haberine göre, "kurulacak siyasi partiler anayasaya, demokratik ilkelere, yasalara bağlı ve özgürlük ile temel haklara saygılı" olacak.

Devlet Başkanı Beşşar Esed'in emriyle daha önce de yarım yüzyıllık olağanüstü hal yasası da kaldırılmış ancak muhalifler bu değişikliğin tamamen göz boyama olduğunu belirtmişti.

Ülkede yaklaşık dört buçuk aydır devam eden yönetim karşıtı gösterilerde şu ana kadar 1. 600 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

sondakika

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri