Azrail Çok Yakışıklı Ve Hoş Sohbet Olacaktır

meridyen2

Kayıtlı Üye
Azrail Çok Yakışıklı Ve Hoş Sohbet Olacaktır

Sayın Adnan Oktar'ın 29 Mayıs 2010 tarihli Kocaeli TV röportajından

SUNUCU: “Muhterem Hocam, Hz. Ka’b (r.a.), Azrail (a.s.) ile ilgili şöyle demiş: ‘Ruhun çekilmesi sırasında ölüm meleği, ölenin itikat ve amellerine göre değişik suretlerde gelir. Eğer kişi Müslüman olarak yaşamışsa Azrail (a.s.) ona ışık gibi görünür, yani nur olarak görünür, eğer kafir ve günahkar olarak yaşamışsa, derecesine göre ateş gibi veya buz gibi o kişinin ruhunu alır. Yani insanın fıtratı nasıl ise, Azrail (a.s.) ona göre şekilde gözükecektir.’ Hocam bu konuyu biraz anlatır mısınız?” Yasemin Tekinalp.

ADNAN OKTAR: Evet. Yasemin Hanımın bu tespitleri bu anlatımı çok hoş. Ben ilk defa duyuyorum maşaAllah, Allah ilmini arttırsın. Böyle önemli bilgileri bana aktarırsa kardeşlerimiz, hem istifade eder öğrenir hem de kardeşlerimize aktarmış oluruz. Ben Azrail (a.s.)’in çok güzel, çok yakışıklı bir delikanlı olarak zuhur edeceğini ve hoş sohbet yaklaşacağını biliyorum yani ölen kişiye. Ama ışık gibi herhalde şu anlamda; nur anlamında. Çünkü insan görünümünde gelecektir. Yüzü pırıl pırıl, aydınlık ve nur anlamında diyor, bu doğru. ‘Eğer kafir veya günahkar olarak yaşamıssa derecesine göre ateş gibi, yani buz gibi,’ tabii klasik buz anlamında, klasik ateş anlamında değil bu. Yani yüzünde müthiş bir nefret ve onun hoşuna gitmeyecek bir yüz ifadesi ile gelecektir. Yani karşıdaki kişiyi korkutacak, çok rahatsız edecek bir yüz ifadesi ile gelecektir Azrail (a.s.). Buz gibi derler ya, yüzü buz gibi, yani ona karşı nefretini, ona karşı buğzunu, açıkça ifade eden bir yüz ifadesi. Zaten onu anlayacaktır yani konuşma şeklinden, üslubundan. Zaten canı alınırken dövülerek alınır, normal bir alınma yoktur, yani kafirse dövülerek alınır.

Dolayısıyla mümin içinde başından sonuna kadar rahattır. Hayatı da güzeldir müminin, bakın bir mucize var burda, hayatı mutlak güzel oluyor sabrederse eğer, Allah’a samimi bağlanırsa, Allah’a güvenirse mutlaka güzeldir hayatı, net bir mucize. Elle tutulur, gözle görülür bir mucize. Ve ölümünden itibaren de ölüm anı da dahil olmak üzere bütün hayatı güzel. “Onlara,” diyor Allah, “korku ve hüzün yoktur.” Yani asla korku yok, kederlenecekleri de hiçbir şey olmaz, mümkün değil. Azrail ( a.s.) bayağı gönlünü alarak yani çok sevgi gösterterek canını alır. Yani tam bir hürmet, tam bir muhabet ile olacaktır canının alınması inşaAllah.
(röportaş harun yahya)

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri