Azeri usuLü yapak sarmasi

CimCime66

Bayan Üye
AZERİ USULÜ YAPRAK SARMASI

Malzemeler
Kişi başına 150 g et
0.2 g tarçın
25 g yağ
karabiber ve tuz
50 g tuza koyulmuş veya 20 g taze yaprak
1 adet soğan
20 g pirinç
50 g yoğurt
20 g maydanoz ve dereotu
nane

Yapılışı
Et yağsızsa ete yağ koyulur. Et soğanla kıyma makinesinden geçirilir.Kıymaya ince doğranmış sebze, karabiber, tuz, pirinç katılarak karıştırılır. Üzüm yaprağının sapı kesilir, yıkanır ve kaynar soda yumuşatılır. Tuza koyulmuş yapraklar suda yıkanır, kaynar suda bir az kaynatılır. Her yaprağa 25 g olacak şekilde kıyma koyulur, sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine bir az bulyon dökülür ve pişirilir.Yaprak sarması kısık ateşte 50-60 dakika sürede pişirilir. Sofraya verilirken yanına sarımsaklı yoğurt koyulur
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst