Azeri mutfağı
Azerbaycan mutfağından yemekler
Kelle paça
Azeri mutfağı Azerbaycan'nın ulusal mutfağıdır. Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir.Hamur İşleri
Azerbaycan mutfağından yemekler
Kelle paça
Azeri mutfağı Azerbaycan'nın ulusal mutfağıdır. Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir.Hamur İşleri
- Düşbere
- Xemiraşı
- Gürze
- Kuymak
- Firni
- Süzme xingal
Salatalar
- Soyutma
- Khazar salatası
- Azerbaycan salatası
- Yeşillikler
- Fasulye fisindjan
Çorbalar
- Umac
- Piti
- Köfte - bozbaş
- Turşu sıyık
- Parça - bozbaş
- Tavuk çorbası
- Pelmeni
- Haş(Kelle paça)
- Sulu xingal
- Dovğa
- Ayran - doğramaç
- Hamuraşı
- Balva
xediceler ve gunaylar aliler ve sabuhiler
Et yemekleri
Et yemekleri
- Tike kebap
- Tavuk kebabı
- Amatör kebabı
- Lüle kebabı
- Tava kebabı
- Abgust
Pilavlar
- Sütlü pilav
- Meyveli pilav
- Parça döşemeli pilav
- Dereotulu pilav
- Tavuklu pilav
- Çığırtma pilav
- Kıymalı pilav
- Ham-döşemeli pilav
- Sebze kavurmalı pilav
- Fasulyalı pilav
- Fisincan pilavı
- Tahta pilav
- Salyangoz pilavı
- fbli pilav
Dolmalar
- Yarpaq dolması(Yaprak dolması)
- Kələm dolması(Lahana dolması)
- Badımcan dolması(Patlıcan dolması)
- Əvəlik dolması
- Soğan dolması
- Heyva dolması(Ayva dolması)
- Alma dolması(Elma dolması)
- Pamidor dolması(Domates dolması)
- Nar kavurması
- Turşu kavurması
- Kızartılmış hayvan içiriği
- Tava eti
- Patlıcan çığırtması
- Tendirde kızartılmış piliç
- Arzuman köftesi
- Ovrişte
- Yayma
- Sebze kavurması
Tatlılar
- Shakerbura
- Shakerchurek
- Bakü baklavası
- Şeki baklavası
- Shor Gogal
- Gyrmabadam
- Salyangozlu profiterol
- Ciğerli baklava