Ayvalı Kereviz

Hestia

Bayan Üye


Ayvalı Kereviz tarifi

için Malzemeler :

  • 3 adet ayva​
  • 1kg. kereviz​
  • 3-4 adet havuç​
  • yarım çay bardağı limon​
  • yarım çay bardağı pekmez​
  • 2 tatlı kşaığı un​
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ve ya ayçiçek yağı​
  • 1 bardak su​
  • 3 diş sarmısak​
  • orta boy 1 adet soğan​
  • yeterince tuz tuz​
  • yarım demet maydanoz​
Ayvalı Kereviz

yemeğinin hazırlanışı:

Öncelikle ayvaları alıp,iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan ( yuvarlak biçimde ) dilim dilim keserek tencerenin dibine düzgünce dizilir.Daha sonra havuçarın kabuğunu soyarak küp küp keserek,doğranmış olan soğan,3 diş sarmısak ve yuvarlak biçimde kestiğimiz kerevizlerde tencereye konur. Boş bir kabın içinde 2 tatlı kaşığı un,yarım çay bardağı pekmez ve limon suyu ile birlikte bir çay bardağı kadar zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile birlikte çırpılarak,tencereye dizdiğimiz sebzelerin üzerinden gezdirerek boşaltılır. Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra bir servis tabağına alınarak ,maydanoz ile süslenerek servis edilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst