Hestia
Bayan Üye
- 3 adet ayva
- 1kg. kereviz
- 3-4 adet havuç
- yarım çay bardağı limon
- yarım çay bardağı pekmez
- 2 tatlı kşaığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı ve ya ayçiçek yağı
- 1 bardak su
- 3 diş sarmısak
- orta boy 1 adet soğan
- yeterince tuz tuz
- yarım demet maydanoz
Ayvalı Kereviz
yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle ayvaları alıp,iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan ( yuvarlak biçimde ) dilim dilim keserek tencerenin dibine düzgünce dizilir.Daha sonra havuçarın kabuğunu soyarak küp küp keserek,doğranmış olan soğan,3 diş sarmısak ve yuvarlak biçimde kestiğimiz kerevizlerde tencereye konur. Boş bir kabın içinde 2 tatlı kaşığı un,yarım çay bardağı pekmez ve limon suyu ile birlikte bir çay bardağı kadar zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile birlikte çırpılarak,tencereye dizdiğimiz sebzelerin üzerinden gezdirerek boşaltılır. Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra bir servis tabağına alınarak ,maydanoz ile süslenerek servis edilir.
yemeğinin hazırlanışı:
Öncelikle ayvaları alıp,iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan ( yuvarlak biçimde ) dilim dilim keserek tencerenin dibine düzgünce dizilir.Daha sonra havuçarın kabuğunu soyarak küp küp keserek,doğranmış olan soğan,3 diş sarmısak ve yuvarlak biçimde kestiğimiz kerevizlerde tencereye konur. Boş bir kabın içinde 2 tatlı kaşığı un,yarım çay bardağı pekmez ve limon suyu ile birlikte bir çay bardağı kadar zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile birlikte çırpılarak,tencereye dizdiğimiz sebzelerin üzerinden gezdirerek boşaltılır. Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra bir servis tabağına alınarak ,maydanoz ile süslenerek servis edilir.