Ayranlı Sarma Tarifi

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
mardin-ayranli-sarma.jpg


MALZEMELER

- 300 g asma yaprağı.
- 2 su bardağı pirinç.
- 4 yemek kaşığı yoğurt.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI
Pirinç yıkanıp bir kaba alınır. Tuzu, karabiberi atılır. Yoğurdu eklenir ve karıştırılır. Sıcak suda bekletilip tuzu alınan asma yapraklarına bohça şeklinde sarılıp tencereye dizilir. Dağılmaması için Üzerlerine ağırlık konur. Önce yoğurt kesilmesin diye bir bardak kadar suyu eklenir. Kaynayınca üzerine ılık su ile hazırlanan ayran yavaş yavaş eklenip pişirilmeye bırakılır. Pişince ters çevrilerek sunuma alınır.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst