Ayranlı Sarma Tarifi

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
mardin-ayranli-sarma.jpg


MALZEMELER

- 300 g asma yaprağı.
- 2 su bardağı pirinç.
- 4 yemek kaşığı yoğurt.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI
Pirinç yıkanıp bir kaba alınır. Tuzu, karabiberi atılır. Yoğurdu eklenir ve karıştırılır. Sıcak suda bekletilip tuzu alınan asma yapraklarına bohça şeklinde sarılıp tencereye dizilir. Dağılmaması için Üzerlerine ağırlık konur. Önce yoğurt kesilmesin diye bir bardak kadar suyu eklenir. Kaynayınca üzerine ılık su ile hazırlanan ayran yavaş yavaş eklenip pişirilmeye bırakılır. Pişince ters çevrilerek sunuma alınır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst