Ayfer Kalsın'dan minyatür sergisi

ParadokS

Kayıtlı Üye
Ayfer Kalsın geleneksel Türk Sanatlarının en önemli türlerinden biri olan minyatürle sanat severleri masalsı bir yolculuğa çıkarıyor.

Renklere saydamlık ve parlaklık kazandırmak içinde özel tekniklerle çalışan Ayfer Kalsın bu sergisi ile ilgili çalışmalarını şöyle aktarıyor: ‘’Seramik sanatı ve akademik sanat eğitiminden kazandığım disiplin ve görüşten faydalanarak minyatür sanatına kendime özgü bir çizgi ve renk getirdim. Bu eserleri ortaya çıkarırken beslendiğim kaynaklar; Türk klasik minyatür sanatı,tasavvuf temaları, klasik Osmanlı ve Türk medeniyetleri mimarisi ve kainatdır.Ben ruhumdaki yankıları ve varlığa bakış açımı özgür bir biçimde ifade edebilmeyi sanatıma borçluyum. Yaşadığım toprakları, tenefüs ettiğim havayı,parçası olduğum bu eşsiz kültürü, yapıtlarıma ve sanatıma aksettirirken beni dey eni bir yolculuğa, eşsiz bir Revâna sürükleyen bu eserlerimi paylaşmak banaerin bir mutluluk ve eşsiz bir huzur veriyor.’’

Arnavutköy Art Gallery de gerçekleşen bu keyifli ve huzurlu fonda deniz feneri ve mavi köpüklü sular ile hiç bitmesin diyeceğiniz güzel bir yolculuk sizi bekliyor.​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri