avrupada karizmamiz?

Bivefa

Kayıtlı Üye
Arkadasim yurt dışında bara gittiğinde ordaki bir bayanin sordugu soruları bana söyledi çok şaşırdım!

-siz turkler arapsınız degilmi?
-siz 2-3 kadinla birden evleniyormussunuz dogrumu?
-siz kadinlariniza neden siyah elbise giydiriyorsunuz?

Gerçektende avrupada böylemi taninıyoruz,bizi sadece muhtesem yuzyil dizisinin avrupada yayinlanmasiylami taniyorlar?

Yada neden tanıtamıyoruz kendimizi?

---> avrupada karizmamiz?

Bemde avrupada yasiyorum. Bir cok onyargilari var Turklere karsi maalesef.
Benim bir is arkadasim vardi. Turkiyeye hic gidip gitmedigini sordugumda Turkiyeden korktugunu soylemisti.
Ben biraz anlattim. Gecen sene tr ye gitmis ve gecenlerde konustuk bu sene yine gitmis. :)

Bizleri yemeklerimizle taniyorlar sadece. Turkler guzel yemek yapar diye ama diger yonden yanlis taniyorlar.
Ama Türkiye yi guzel olmasiyla taniyorlar.

evet türkleri arap sanıyorlar,türkçe diye bir dilden haberleri yok ve pek çoğu türkiyenin nerede olduğunu bilmiyor.

sadece bu konularda değil,yıllarca medeniyetlere ev sahipliği etmiş çağ açıp çağların kapandığı bu topraklardaki turistik yerlerimizi bile yerli turistlere yani türklere tanıtamıyoruz dolayısıyladır ki ülkeni geneli avrupa gezisi meraklısı.

cahillik sadece diyorum

Merhaba.

Hem fikiriz cehalet konusunda.

Şöyle bir bakın etrafınıza,
Araplardan farkımız var mı?,
Fazlamız var eksikliğimiz yok.

Hangi konuda bakarsanız bakın.
Hep Arap özentisi,
Hep cennetten yer kapma telaşı.

Evet bizler ne kadar kabul etmesekte,
Netice meydan da.

Suçlu ise bizi öyle tanıyanda değil,
Bizi öyle duruma düşürenlerdedir.
Yani suçlu onlar değil, biziz.

Bir kaç sene sonra,
Bu görüntü daha netleşecek,
Daha da belirginleşecektir.

Benim ülkem,
Göz göre göre,
Bozuk para gibi harcanıyor malesef.

Sadece bakıyoruz.

Muhalefet bakmıyor bile.
Onlar senelerdir kış uykusundalar.
Uyandıklarında muhalefet edekcekleri ülkeyi de bulamayacaklar........

Saygılar.

Arap mı Sanıyorlar xD Yok Artık.
Bizlere Karşı Çok Önyargılı Davranıyorlar.

Ihale tayibe kalmis ama... tayipten once kotu yonetim ve ekonomisiyle aniliniyordu..

Her gelen. Aa burda sen okula kapali girebiliyosun tr de giremiyorsun diyorddu. Neden giremiyorsun kendi ulkende okullara neden calisamiyorsun diye soruyorlardi.
Tabi bu sorulara muhattap olmayan bu nasil bir duygu bilemez.

Çok önyargılılar.Türklere tuttukları kin haricinde bir'de arap demeleri oldukça ilginç.

Tüm suç Erdoğan'ın..

Bence istifa etmeli zira daha iyisi gelip Türklerin arap olmadığını anlatabilir Avrupa halkına.Böylece hem karizmamız kurtulur hem de ülke çağdaşlaşır.Milli gelirimiz artar vs vs.

Yabancı bir dizide Türklerden bahsederken çöl, deve gibi kelimeler geçmişti. Avrupa değil Güney Amerika dizisiydi.
Bütün dünya bizi arap zannediyo.

Hiç bir şey için geç değil.Bunu değiştirmek mümkün ve bizim elimizde olan bir şey.Tek yapmamız gereken kendi içimizde kavga etmek yerine,kendimizi dışarıya farklı olduğumuzu göstermek. Zaman kaybediyoruz...

Hiç bir şey için geç değil.Bunu değiştirmek mümkün ve bizim elimizde olan bir şey.Tek yapmamız gereken kendi içimizde kavga etmek yerine,kendimizi dışarıya farklı olduğumuzu göstermek. Zaman kaybediyoruz...

Aynen! Katiliyorum ve bu konuda en cok avrupada yasanlara buyuk gorev dusuyor ama maalesef ki avrupada yasayan Turkler birbiri ile bir alakasi olmamakla birlikte bunu soylemekten utaniyorum ama dolandiricilik hainlik hepsi var.daha gecen ay 16-22 yas gruplarindaki 9 turk genc tutuklandi 17 yasindaki bir kizla alem yaparken. Ailesi sikayet etmis tecavuz ettiler diye.

Ornek olamiyoruz. Girdigimi yeryerde kotu itibar birakiyoruz. Elbette Turklugunu muslumanligini guel yasayan insanlara var ama kotuluk iyilikten daha cabuk gorunuyor.

Yani hersey bizde bitiyor ama iste...

Merhaba.

Hem fikiriz cehalet konusunda.

Şöyle bir bakın etrafınıza,
Araplardan farkımız var mı?,
Fazlamız var eksikliğimiz yok.

Hangi konuda bakarsanız bakın.
Hep Arap özentisi,
Hep cennetten yer kapma telaşı.

Evet bizler ne kadar kabul etmesekte,
Netice meydan da.

Suçlu ise bizi öyle tanıyanda değil,
Bizi öyle duruma düşürenlerdedir.
Yani suçlu onlar değil, biziz.

Bir kaç sene sonra,
Bu görüntü daha netleşecek,
Daha da belirginleşecektir.

Benim ülkem,
Göz göre göre,
Bozuk para gibi harcanıyor malesef.

Sadece bakıyoruz.

Muhalefet bakmıyor bile.
Onlar senelerdir kış uykusundalar.
Uyandıklarında muhalefet edekcekleri ülkeyi de bulamayacaklar........

Saygılar.

hep arap özentisi cennetten yer kapma telaşı demişsiniz . .
Siz cennetten yer kapmak için telaş içinde bir çaba içinde değilsiniz galiba ?
Arap gibi sanılmaktan kasıt başka . . görüntü sima olarak kastediliyor . Ve Tüm ülkede kadınlar sokağa çıkamıyor hakları kısıtlı gibi kasıtlar var . Araplara benzetilmekten kasıt bu . araplarla tek ortak noktamız DİNİMİZ . bu yüzdende Cennetten yer kapma telaşında olması gayet doğal normal hatta gerekli

Ihale tayibe kalmis ama... tayipten once kotu yonetim ve ekonomisiyle aniliniyordu..

Her gelen. Aa burda sen okula kapali girebiliyosun tr de giremiyorsun diyorddu. Neden giremiyorsun kendi ulkende okullara neden calisamiyorsun diye soruyorlardi.
Tabi bu sorulara muhattap olmayan bu nasil bir duygu bilemez.

haklısınız +

hep arap özentisi cennetten yer kapma telaşı demişsiniz . .
Siz cennetten yer kapmak için telaş içinde bir çaba içinde değilsiniz galiba ?
Arap gibi sanılmaktan kasıt başka . . görüntü sima olarak kastediliyor . Ve Tüm ülkede kadınlar sokağa çıkamıyor hakları kısıtlı gibi kasıtlar var . Araplara benzetilmekten kasıt bu . araplarla tek ortak noktamız DİNİMİZ . bu yüzdende Cennetten yer kapma telaşında olması gayet doğal normal hatta gerekli

merhaba.

Evet bendenizin böyle bir telaşasi yok.
Bütün insanlarım girsin de, biz girmesek te olur.
Herkesin yanmasından,
Sadece bendenizin yanması daha iyi olur.

Arap sanılmaktan kasıt ise sadece din değil.
Bir tane söyleyelim.
Her şey dine endexli oldu ülkemizde.

Herşey var.
Sadece
Bilim ve ilim yok.
Kısaca.

Hatta 65 kere hacca gitmek bile,
Normal değilmi bizde.

Saygılar.

merhaba.

Evet bendenizin böyle bir telaşasi yok.
Bütün insanlarım girsin de, biz girmesek te olur.
Herkesin yanmasından,
Sadece bendenizin yanması daha iyi olur.

Arap sanılmaktan kasıt ise sadece din değil.
Bir tane söyleyelim.
Her şey dine endexli oldu ülkemizde.

Herşey var.
Sadece
Bilim ve ilim yok.
Kısaca.

Hatta 65 kere hacca gitmek bile,
Normal değilmi bizde.

Saygılar.

65 kere hacca giden normal değildir zaten . siz 1 kere gittiniz mi ya da gitmeyi düşünüyomusunuz ?

65 kere hacca giden normal değildir zaten . siz 1 kere gittiniz mi ya da gitmeyi düşünüyomusunuz ?

Hayır gitmedim.
Hacca gidebilmenin koşulları bellidir.( Gözüken değil esas koşulları kastediyoruz)

Gitmemize ihtiyaç yok.
Biz hacımızı yanımızda taşıyoruz,
Bildiğiniz gibi.:1:

saygılar.

Arkadasim yurt dışında bara gittiğinde ordaki bir bayanin sordugu soruları bana söyledi çok şaşırdım!

-siz turkler arapsınız degilmi?
-siz 2-3 kadinla birden evleniyormussunuz dogrumu?
-siz kadinlariniza neden siyah elbise giydiriyorsunuz?

Gerçektende avrupada böylemi taninıyoruz,bizi sadece muhtesem yuzyil dizisinin avrupada yayinlanmasiylami taniyorlar?

Yada neden tanıtamıyoruz kendimizi?

Yurt dışında nereye gidersen git Türkleri kimse sevmez . Sebebi ise zamanında ne kadar avrupa ülkesi varsa ecdadımız osmanlının elinde idi.. Varsın olmasın yurtdışında karizmamız ? sizce bu o kadar önemli mi ? Türk'ün türkten başka dostu yoktur. Biz kendi vatanımıza birliğimize dirliğimize ezanımıza sahip çıkalım da konuşanlar konuştuklarıyla kalsın. Yineliyorum , bizleri sevmemelerinin tek bir açıklaması var zamanında ecdadımız hepsinin kuyruğuna basmıştır , acıları bu yüzden. :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri