Atopik dermatit bulgu ve belirtiler:

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
* Aşırı, ısrarlı kaşıntı ve cildin parça parça kalınlaşması.
Aynı zamanda egzema olarak da bilinen atopik dermatit hayat boyunca herhangi bir zamanda olu-şabilmesine rağmen genellikle bebeklerde ve çocuklarda meydana gelir. Güçlü bir genetik öge mevcuttur. Bu rahatsızlığa tutulan kişilerin yaklaşık yüzde 70'i ailelerinde atopik dermatit bulunan kişilerdir. Atopik dermatitin kendi başına bir allerji olmamasına rağmen saman nezlesi gibi astım gibi solunum yolu allerjileri olan kişilerin yaklaşık üçte birinde bu durum görülür.

Teşhis: Atopik Dermatit kuru, son derece kaşıntılı, sertleşmiş cilt bölümlerinden meydana gelir. Karakteristik olarak, dizlerin arkasındaki cildi ve dirsekteki kırışıklıkları etkiler. Kaşıntı ısrarlıdır ve sıklıkla hastaları çılgınca kaşımaya sevk eder. Bu rahatsızlığa tutulan bebekler ve çocuklar normalden fazla terlerler ve ciltleri kurudur ve kaşıntıya normalden fazla bir eğilimleri vardır. Sürtünme, ısı veya stres bu çocuklarda kaşınmayı başlatabilir.
Atopik dermatiti olan çoğu bebekler (nüfusun yaklaşık yüzde 3'ü) diğer üyelerinin de saman nezlesi veya astım gibi allerjiye bağlı hastalıklarının bulunduğu ailelerden gelmektedirler. Çocuklar genetikle, yaklaşık altı yaşında egzemadan kurtulurlar, mamafih bazılarında buluğ çağına kadar düzelme görülmez ve bazılarında yetişkinliğe kadar devam eder.

ATOPİK DERMATİT NE KADAR CİDDİ BİR RAHATSIZLIKTIR
Bu çeşit egzema rahatsız edicidir fakat genellikle geçici bir problemdir.

Tedavi: Atopik dermatitin tedavisi esas itibariyle kremler, losyonlar ve antihistaminler kullanımıdır. Amaç aşırı kaşıntıyı durdurmaktır çünkü bu, kaşımaya ve böylece daha fazla kaşıntıya yol açar.
Kremler ve losyonlarla cildi nemli tutunuz. Eğer kaşıntı ve kaşıma devam ederse doktorunuz antihistaminler verebilir. Durum aylardır veya yıllardır sürmekte ise ve cilt kalınlaşıp kösele gibi olmuşsa buna likenifikasyon denir. Sıklıkla kömür-katran yağları kullanılır. Kortikosteroid krem ve yağlar şişkinliği ve kaşıntıyı azaltmakta çok faydalıdır.
Çocuklar haftada üç defadan fazla banyo yaptırıl-mamalı ve bu banyolar ve süratle ve yumuşak nötr bir sabunla yapılmalıdır. Bebe yağı kullanımı bazen cildin fazla kurumasını önler. Kaşınma nedeni ile meydana gelen hasarı azaltmak için tırnaklar kısa tutulmalıdır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst