ATI Radeon HD4750 listelere girdi

endLesS

Webmaster
ATI'nin orta segmentte büyük ses getirmesi kuvvetle muhtemel olan grafik çözümü Radeon HD4750'nin önsiparişleri alınmaya başlandı. Fiyatlandırma ise pek de kullanıcı dostu gibi görünmüyor. AMD/ATI'nin 40nm'li üretim teknolojisiyle imal edilen ilk masaüstü çözümü olan HD4750 Almanya'da bir perakendecinin satış listesinde yerini almış durumda. Önce teknik detayları bir kez daha hatırlayalım:

• RV740 çekirdeği
  • 40nm'lik üretim teknolojisi
  • 650MHz çekirdek hızı
  • 640 paralel işlemci ünitesi
  • 3200 MHz bellek hızı
  • 128 Bit bellek arayüzü
  • GDDR5 bellek yapısı
  • 512MB bellek miktarı
  • 78W güç tüketimi
Kartla ilgili dikkatimizi çeken ilk şey sadece 78W'lık güç tüketimine sahip olması ki, bir PCI yuvasının münferit 75W'lık üst limite sahip olduğunu gözönüne alırsak kartın "neredeyse" ekstra güç girişsiz kullanılmasının dahi mümkün olabileceğini çıkıyor karşımıza; neredeyse dedik çünkü kartın böyle kullanımını kesinlikle tavsiye etmeyiz.
İk**** olarak karttaki bellek veriyolunun 128 Bit olmasının sizleri aldatmamasını önemle belirtelim, çünkü 128 bitlik veriyoluna sahip olsa da görüldüğü gibi GDDR5 bellek yapısıyla geliyor ki, bu durum kartı 256 Bit/GDDR3 çözümler ile eşitliyor.
Ve fiyata gelelim: Bu Alman merkezli dükkanda karta biçilen değer 130 Avro ki, eğer fiyatlandırma böyle kalırsa ürünün Türkiye etiketinin HD4850 ile kafa kafaya gideceğini varsayabiliriz. (Hatta Nisan başındaki indirimin bize yansıması erken olursa daha bile pahalı olabilir HD4750 ağabeyinden) Kaldı ki daha evvelki test sonuçlarından görüldüğü üzere kart 4830 ile 4850 arası bir yerde konumlansa da, kartın çıkışıyla beraber zaten HD4830'ların üretimi sonlandırılacağından, HD4750'nin HD4830 ile karşılaştırılmasının imkanı kalmayacak ve tek rakibi HD4850 olacak. Kısacası ücretlendirmede büyük ihtimalle bir hata olduğunu varsayarak bu noktaya bir mim koyalım.
Son olarak kartın önümüzdeki çeyrek başında bizlerle buluşacağını hatırlatıp noktalayalım haberimizi.

---> ATI Radeon HD4750 listelere girdi

ATI Radeonu indirmek istiyorum ama yapamiyoruuuuuuuuuuum

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri