Atalay'dan Flaş Açıklama !

Bezmi$h

Banned
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kuzey Irak yönetimiyle görüşüldüğünü belirtti ve "Silah bırakmaya, teslim almaya kadar giden görüşmeler var. Çözüm için uygun bir atmosfer olduğu kanaati içindeyim" dedi.

1328684333_22_besiratalay.jpg

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin Kürt sorununun çözümü konusundaki önerilerini görüşmek üzere bir araya gelmesinin ardından hükümetten sürpriz bir açıklama geldi. Hükümetin “Milli Birlik Projesi” olarak adlandırdığı “Demokratik açılım” sürecini yürüten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında CHP lideri ile yapılan görüşmeyi çok önemsediklerini ve bundan fayda beklediklerini belirterek “Asla bu önemli konuda işbirliği MHP veya başka parti katılmıyor diye önlenmemeli” dedi.

ÇOK BOYUTLU ÇALIŞMA

Atalay hükümet olarak çok boyutlu bir çalışma yaptıklarını da açıklayarak “Konunun demokratikleşme, insan hakları, kültürel, siyasi, uluslararası ilişkiler ve ekonomi gibi farklı boyutları var. Bölgeyle ilgili yatırımlar boyutu var. Vatandaşların ana dillerini öğrenme gibi boyutu var. Bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Çalışmalar bitince sayın Başbakan açıklayacak” dedi.

Atalay komşu ülkelerin teröre etkisiyle ilgili soruyu yanıtlarken, “Kuzey Irak’ve Irak sınırlarında. Suriye’nin de bir çabaları oldu ama Suriye’nin çok ileri bir rolü olmadı. Irak’la görüşme önemli. Irak’taki sorunlar konusunda enerji konusunda görüşmeler var. Ben de görüştüm. Bizim taleplerimiz belli. Kendi toprağında birşeyler yaparak mesafe alamaz. O sınırlar içinde o örgüt kolay yaşayamaz. Kuzey Irak’ta bir şey yapması lazım. Kuzey ırak yönetimi artık bir karar adım safhasındadır. Talepler var görüşmeler var. Silah bırakmaya kadar görüşmeler var. Bizim için en önemli konu silahın bırakılması” dedi. Atalay demokratik açılımla ilgili soruları ise şöyle yanıtladı:

“Ben bütün çalışmaların Türkiye’de mesafe aldırdığına inanıyorum. Türkiye’de farklı bir anlayış doğdu. herşeyin konuşulduğu bir ortam doğdu. Bu sorunlar için Türkiye daha iyi bir yerde. Bu konuların epey olgunlaştığını daha iyi adımlar atılacağının kanaatindeyim. O gün konuşamadığınz pek çok şeyi bugün daha rahat konuşuyorsunuz. İnsanlar daha rahat yaşıyor. Bunlar o bölgedeki insanımız için daha önemli. Herkesimde bu konularla ilgili her şey konuşuldu. Konuşulmayan hiç birşey kalmadı. Sanıldığı kadar sade bir olay değil. Terör tarafı Avrupa’sıyla, örgütle yurtdışıyla çok ayaklı bir konu.”

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri