Hestia
Bayan Üye
Malzemeler:
Yarım kilo barbun balığı
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı limon suyu
Her balığa 2 adet asma yaprağı
1 tabaka yağlı kağıt
Yeterince tuz
Yapılışı:
Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın.
Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın.
Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün.
İkişer asma yaprağına sarın (Başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın.)
Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin.
Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 100 derece ısıtılmış fırına (100 derece bana çok az geldi bence 200 derece olmalı) koyun, 4-5 dakika pişirin, çevirip tekrar pişirin.
Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp, yaprakların dışını yağladım ve elektrikli ızgarada her yüzü 3 dakika pişecek şekilde kızarttım. Mangalda aynı sürede pişirebilirsiniz.
Sonra bizim klasik, kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın. Asma yaprakları salamura olduğu için onları da balıkla birlikte yiyebiliyorsunuz.
Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat ediniz.