Darq_FaCe
Kayıtlı Üye
Hayatında hiç yemek yapmayan İbrahim Kutluay
Eyüp'te Demet-İbrahim Kutluay ve Enis Şener tarafından açılan Latife
Türk mutfağından hazırlanan mönüsü ve Haliç'in muhteşem manzarası eşliğinde hizmet veriyor. Aslında hiç beklenmedik bir işti onların restoran açmaları ama işin içinde Demet Şener'in ağabeyi Enis Şener olunca tereddütsüz bu işe girdiler. Çünkü Enis Şener bu konuda oldukça deneyimliydi. Bunun yanı sıra bir de Eyüp'teki mekanı görünce doğru bir karar verdiklerini anladılar. Şamdan Plus
Kutluay çifti ile yeni restoranları Latife'de buluştu...
* Restoran işletmeciliği aslında sizden çok da beklenen bir iş değildi
nereden çıktı bu iş?
İbrahim Kutluay: Benim de aklımda yoktu aslında ama bu konuda Enis'e güvendik. Onun restoran geçmişi olması bu konuda güven verdi. Burayı ilk gördüğümüzde dört duvardan ibaretti
hiç bir şey yoktu ama lokasyondan
manzaradan olarak çok etkilendik ve burada iş yapabileceğimizi hayal ederek işe başladık.
İbrahim Kutluay: Benim de aklımda yoktu aslında ama bu konuda Enis'e güvendik. Onun restoran geçmişi olması bu konuda güven verdi. Burayı ilk gördüğümüzde dört duvardan ibaretti
ANNEMİN YEMEKLERİNE YAKIN KALİTE
* Aslında bu kriz döneminde restoran işine el atmak büyük bir cesaret işi...
İ.K.: Tabii ama zaman zaman bu krizleri fırsat olarak da değerlendirebilenler var. Bu da bizim için bir fırsattı diye düşünüyorum. Zaten burayı gördükten sonra yatırım yapıp
güzel bir şekilde buradan yararlanabileceğimizi düşündük.
* Aslında bu kriz döneminde restoran işine el atmak büyük bir cesaret işi...
İ.K.: Tabii ama zaman zaman bu krizleri fırsat olarak da değerlendirebilenler var. Bu da bizim için bir fırsattı diye düşünüyorum. Zaten burayı gördükten sonra yatırım yapıp
* Demet sen burayı gördüğünde ne hissettin ilk?
Demet Şener Kutluay: Ben de ilk açılışta gördüm çünkü yapılış döneminde hamileydim. Kış olduğu için de gelemedim. Gördüğümde ilk olarak manzara ve yerin büyüklüğünden çok etkilendim. Yeni bir yer olması da önemli.
Demet Şener Kutluay: Ben de ilk açılışta gördüm çünkü yapılış döneminde hamileydim. Kış olduğu için de gelemedim. Gördüğümde ilk olarak manzara ve yerin büyüklüğünden çok etkilendim. Yeni bir yer olması da önemli.
* Restoran iki kısımdan mı oluşuyor?
D.K.: Evet
hem tabildot hem de alakart. Tabii ki dışarıdan gelenlere de kapımız her zaman açık. Diğer yerlere bir alternatif oluşturduk diyebilirim.
D.K.: Evet
* Restoran açtığınıza göre yemekle aranız iyidir diye düşünüyorum doğru mu?
İ.K.: Evet
iyidir. İyi yemek yemesini severim. Bunda da annemin rolü büyük çünkü hayatını mutfakta geçirir. Tabii aynı kaliteyi aramak zor ama burada da ona yakın bir kalite olacağına eminim.
D.K.: Ben yemek yapmayı hiç sevmiyorum. Zevk vermiyor bana; hobim değil yani.
İ.K.: Evet
D.K.: Ben yemek yapmayı hiç sevmiyorum. Zevk vermiyor bana; hobim değil yani.
TÜRK MUTFAĞI VE TÜRKÇE İSİM OLDU
* İnsanın bir restoranı olunca hiç canı mutfağa girip bir şeyler öğrenip
yapmak istemez mi?
D.K.: Aksine benim içimden sadece yemek geliyor. Her gün gelip farklı şeyler yemek istiyorum!
* İnsanın bir restoranı olunca hiç canı mutfağa girip bir şeyler öğrenip
D.K.: Aksine benim içimden sadece yemek geliyor. Her gün gelip farklı şeyler yemek istiyorum!
* Latife'de hangi mutfağın yemekleri ağırlıklı olacak?
D.K.: Türk yemekleri olacak.
İ.K.: Türk mutfağı olacak ama iş merkezine hitaben bir restoran olduğu için onların aradıkları tatları yakalamaya çalışacağız.
D.K.: Türk yemekleri olacak.
İ.K.: Türk mutfağı olacak ama iş merkezine hitaben bir restoran olduğu için onların aradıkları tatları yakalamaya çalışacağız.
* Peki
favori yemeğiniz var mı?
İ.K.: Benim en sevdiğim yemek yaprak dolmasıdır. Buradaki mönümüzde de var.
İ.K.: Benim en sevdiğim yemek yaprak dolmasıdır. Buradaki mönümüzde de var.
* Demet en güzel hangi yemeği yapar?
İ.K.: Demet pilavı güzel yapar mesela hatta kendisinden beklemediğim kadar güzel yapar!
D.K.: Bir kadının iyi pilav yapması demek diğer bütün yemekleri de iyi yapması demektir. En önemli unsurdur pilav. Ama ilk yaptığımda bayağı kötüydü.
İ.K.: Demet pilavı güzel yapar mesela hatta kendisinden beklemediğim kadar güzel yapar!
D.K.: Bir kadının iyi pilav yapması demek diğer bütün yemekleri de iyi yapması demektir. En önemli unsurdur pilav. Ama ilk yaptığımda bayağı kötüydü.
* Siz hiç yemek yaptınız mı?
İ.K: Hayır
yapmadım gerçi mecbur kalınca yaparım ama sevmem.
D.K: Ben daha görmedim ama...
İ.K: Hayır
D.K: Ben daha görmedim ama...
* Latife'nin mönüsünde annenizin yemek tarifleri de var mı ya da koymayı düşünür müsünüz?
İ.K: Yani öyle bir şey yok ama zaman zaman özel günler yapmayı planlıyorum. Annemden rica edip mutfağa girmesini isteyebilirim o da çok büyük zevk alır. Bizim aşçılarımız da gerçekten çok iyiler zaten
o konuda kendimize güveniyoruz.
İ.K: Yani öyle bir şey yok ama zaman zaman özel günler yapmayı planlıyorum. Annemden rica edip mutfağa girmesini isteyebilirim o da çok büyük zevk alır. Bizim aşçılarımız da gerçekten çok iyiler zaten
* Restoranın ismi neden Latife?
İ.K: Latife zaten eski Türkçe de 'hoş söz' anlamına geliyor. Oradan etkinlendik ve bu ismi koymaya karar verdik. Yabancı isim hiç düşünmedik çünkü konum
olarak zaten burası tarihi bir yerde
İ.K: Latife zaten eski Türkçe de 'hoş söz' anlamına geliyor. Oradan etkinlendik ve bu ismi koymaya karar verdik. Yabancı isim hiç düşünmedik çünkü konum
olarak zaten burası tarihi bir yerde