Aşkın Kanunu Da Varmış

harika

Bayan Üye
Aşkın Kanunu

Kanun no :69

Resmi Gzetede Yayım Tarihi : 14 Şubat 1994

Yürürlülük Tatihi : 1 Nisan 1994

I - Umumi Hükümler :

Madde1 Herkes aşık olabilir

Madde2 Hiç kimsenin aşkına mani olunmaz

Madde3 Mümeyyiz olmayan kişi aşık olamaz

Madde4 Aşık oldugunu iddia eden kişi bunu ispata mecburdur

Madde5 Aşık, sevgilisi kendisini sevmeye icbar edemez

Madde6 Aşkın karşılıklı olması şart değildir

II- Ilan-ı Aşk

Madde7 Ilan-ı Aşk; tek taraflı yönetilmesi gerekli bir irade beyanıdır bu ilan bir şekil mahsusa tabi değildir

Madde8 Ilan-ı Aşk yazılı sekilde olursa buna aşk mektubu denir

Madde9 Imzasız aşk mektupları hiç bir yüküm ifade etmez meger ki muhtevası yazarının hüvviyetini sevgiliye haber vere

Madde10 Aşk Ilani sarih olabileceği gibi zımmi die olabilir

Madde11 Aşk mektubunun yırtılarak mursile iadesi sarih bir ret veya yeni bir icaba davet mahiyetindedir.

Madde12 Sarih veya zımmen reddedilmemiş bir aşk ilanı kaideten kabul edilmiş sayılır

III- Aşk Birliği

Madde13 Tarafların karşılıklı olarak ilan-ı aşk etmeleriyle ''aşk akti'' doğar

Madde14 Birliğin devamı ve sariyeti için sevgililer hüsnü niyet ile her çareye başvurabilirler

Madde15 Bu maddelerin uygulanmasında Aşk Kanunlarının 2.Maddesi kıyasen tatbik olunur

IV- Birliğin Sona Ermesi

Madde16 Taraflardan biri diğerinin aşkını istismar ederse kusursuz taraf birliği herzaman ve tek taraflı bir irade beyanı ile fesh edebilir

Madde17 Aşıklardan birinin ölümü ihaneti yeni bir aşk birliği kurması gibi hallerin herbirinin vukuunda birlik kendiliğinde fesh olur

Madde18 Taraflar karşılıklı olarak anlaşarak da birliği fesh edebilirler

Madde19 Bir aşık aynı zamanda birkaç aşığı idare ediyorsa 'hüsni niyet'' iddiasında bulunamaz

V- Sona Ermenin Neticeleri

Madde20 Birlik taraflardan birinin ölümü ile sona ererse diğer taraf sevmekte devam edebilir

Madde21 Bir tarafın ihaneti halinde kusursuz taraf örf ve adet e göre dilediği müeyyideyi tatbik etmekte serbesttir

Madde22 Bu kanunda hakkında hüküm bulunmayan meselelerde örf ve adet o dahi yoksa aşkın kanunun umumi hükümleri tatbik olunur

Ben yazmadim bu kanunları haa beni suçlamayın.. Hukuk mu okudum da ben yazayım:150:. tabi ki (Ç)alintidir :36:

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri