harika
Bayan Üye
Aşkın Kanunu
Kanun no :69
Resmi Gzetede Yayım Tarihi : 14 Şubat 1994
Yürürlülük Tatihi : 1 Nisan 1994
I - Umumi Hükümler :
Madde1 Herkes aşık olabilir
Madde2 Hiç kimsenin aşkına mani olunmaz
Madde3 Mümeyyiz olmayan kişi aşık olamaz
Madde4 Aşık oldugunu iddia eden kişi bunu ispata mecburdur
Madde5 Aşık, sevgilisi kendisini sevmeye icbar edemez
Madde6 Aşkın karşılıklı olması şart değildir
II- Ilan-ı Aşk
Madde7 Ilan-ı Aşk; tek taraflı yönetilmesi gerekli bir irade beyanıdır bu ilan bir şekil mahsusa tabi değildir
Madde8 Ilan-ı Aşk yazılı sekilde olursa buna aşk mektubu denir
Madde9 Imzasız aşk mektupları hiç bir yüküm ifade etmez meger ki muhtevası yazarının hüvviyetini sevgiliye haber vere
Madde10 Aşk Ilani sarih olabileceği gibi zımmi die olabilir
Madde11 Aşk mektubunun yırtılarak mursile iadesi sarih bir ret veya yeni bir icaba davet mahiyetindedir.
Madde12 Sarih veya zımmen reddedilmemiş bir aşk ilanı kaideten kabul edilmiş sayılır
III- Aşk Birliği
Madde13 Tarafların karşılıklı olarak ilan-ı aşk etmeleriyle ''aşk akti'' doğar
Madde14 Birliğin devamı ve sariyeti için sevgililer hüsnü niyet ile her çareye başvurabilirler
Madde15 Bu maddelerin uygulanmasında Aşk Kanunlarının 2.Maddesi kıyasen tatbik olunur
IV- Birliğin Sona Ermesi
Madde16 Taraflardan biri diğerinin aşkını istismar ederse kusursuz taraf birliği herzaman ve tek taraflı bir irade beyanı ile fesh edebilir
Madde17 Aşıklardan birinin ölümü ihaneti yeni bir aşk birliği kurması gibi hallerin herbirinin vukuunda birlik kendiliğinde fesh olur
Madde18 Taraflar karşılıklı olarak anlaşarak da birliği fesh edebilirler
Madde19 Bir aşık aynı zamanda birkaç aşığı idare ediyorsa 'hüsni niyet'' iddiasında bulunamaz
V- Sona Ermenin Neticeleri
Madde20 Birlik taraflardan birinin ölümü ile sona ererse diğer taraf sevmekte devam edebilir
Madde21 Bir tarafın ihaneti halinde kusursuz taraf örf ve adet e göre dilediği müeyyideyi tatbik etmekte serbesttir
Madde22 Bu kanunda hakkında hüküm bulunmayan meselelerde örf ve adet o dahi yoksa aşkın kanunun umumi hükümleri tatbik olunur
Ben yazmadim bu kanunları haa beni suçlamayın.. Hukuk mu okudum da ben yazayım:150:. tabi ki (Ç)alintidir :36:
Kanun no :69
Resmi Gzetede Yayım Tarihi : 14 Şubat 1994
Yürürlülük Tatihi : 1 Nisan 1994
I - Umumi Hükümler :
Madde1 Herkes aşık olabilir
Madde2 Hiç kimsenin aşkına mani olunmaz
Madde3 Mümeyyiz olmayan kişi aşık olamaz
Madde4 Aşık oldugunu iddia eden kişi bunu ispata mecburdur
Madde5 Aşık, sevgilisi kendisini sevmeye icbar edemez
Madde6 Aşkın karşılıklı olması şart değildir
II- Ilan-ı Aşk
Madde7 Ilan-ı Aşk; tek taraflı yönetilmesi gerekli bir irade beyanıdır bu ilan bir şekil mahsusa tabi değildir
Madde8 Ilan-ı Aşk yazılı sekilde olursa buna aşk mektubu denir
Madde9 Imzasız aşk mektupları hiç bir yüküm ifade etmez meger ki muhtevası yazarının hüvviyetini sevgiliye haber vere
Madde10 Aşk Ilani sarih olabileceği gibi zımmi die olabilir
Madde11 Aşk mektubunun yırtılarak mursile iadesi sarih bir ret veya yeni bir icaba davet mahiyetindedir.
Madde12 Sarih veya zımmen reddedilmemiş bir aşk ilanı kaideten kabul edilmiş sayılır
III- Aşk Birliği
Madde13 Tarafların karşılıklı olarak ilan-ı aşk etmeleriyle ''aşk akti'' doğar
Madde14 Birliğin devamı ve sariyeti için sevgililer hüsnü niyet ile her çareye başvurabilirler
Madde15 Bu maddelerin uygulanmasında Aşk Kanunlarının 2.Maddesi kıyasen tatbik olunur
IV- Birliğin Sona Ermesi
Madde16 Taraflardan biri diğerinin aşkını istismar ederse kusursuz taraf birliği herzaman ve tek taraflı bir irade beyanı ile fesh edebilir
Madde17 Aşıklardan birinin ölümü ihaneti yeni bir aşk birliği kurması gibi hallerin herbirinin vukuunda birlik kendiliğinde fesh olur
Madde18 Taraflar karşılıklı olarak anlaşarak da birliği fesh edebilirler
Madde19 Bir aşık aynı zamanda birkaç aşığı idare ediyorsa 'hüsni niyet'' iddiasında bulunamaz
V- Sona Ermenin Neticeleri
Madde20 Birlik taraflardan birinin ölümü ile sona ererse diğer taraf sevmekte devam edebilir
Madde21 Bir tarafın ihaneti halinde kusursuz taraf örf ve adet e göre dilediği müeyyideyi tatbik etmekte serbesttir
Madde22 Bu kanunda hakkında hüküm bulunmayan meselelerde örf ve adet o dahi yoksa aşkın kanunun umumi hükümleri tatbik olunur
Ben yazmadim bu kanunları haa beni suçlamayın.. Hukuk mu okudum da ben yazayım:150:. tabi ki (Ç)alintidir :36: