Aşkımızı da Çaldılar!

'hayaL

Bayan Üye
-Edebiyatımızda iz bırakan pek çok kadın şairimiz de olmuştur; fakat, onlar arasında Leyla Hanım ve Fıtnat Hanım serkâr gibidirler. -İnsanlığın İftihar Tablosu Efendimiz’e (sallallahu aleyhi ve sellem) gönülden bağlı olma bir mazhariyettir. O’nu anınca tepeden tırnağa kadar onu duymak, duyamıyorsa ısrarla duyma peşinde olmak lazımdır. Aynı zamanda, gönlünün derinliklerinden feveran eden bu duyguyu, herkesin içindeki hisleri tetikleyebilecek mükemmel kelimelerle ve güzel bir üslupla ifade etmek de çok önemlidir.

-Hasan Basri Çantay, “Sevdim Seni” derken ne hoş söyler. Şu kadar var ki, bir yerde, “Gül yüzlü melekler Sana hayran diye sevdim” der. Aslında O’nun sevgisi hiçbir şeye bağlanmamalıdır.

-Tahiyyât’ta “Es-selâmu aleyke eyyühe’n-nebiyyu ve rahmetullahi” derken kendini Muvacehe’nin önünde duruyor gibi görme ve “Kendimi bildiğimden beri, aç bir kedinin, ayaklarımın dibinde dolaşıp benden bir şey beklediği gibi, ömür boyu hep kemik atmanı bekledim.” mülahazalarıyla dolma… İşte, insan kendini hep böyle hissetmeli!..

-Sermest-i câm-ı aşk olan Molla Câmi ne güzel söyler: “Yâ Rasûlallah! Ne olaydı, Ashâb-ı Kehf'in köpeği gibi, senin Ashâbının arasında Cennet’e girseydim. Onun Cennet’e, benim Cehennem’e gitmem nasıl revâ olur? O, Ashâb-ı Kehf'in köpeği; ben ise Senin Ashâbının köpeği!..”

-Bir dönemde imanımızı da çaldılar, hislerimizi de çaldılar, aşk u heyecanlarımızı da
çaldılar, gözümüzün yaşını da çaldılar, o uğurda hırz-ı can etme duygularımızı da çaldırlar.. çalmadık bir şey bırakmadı, belki bizi bütün değerlerimize züğürt bıraktılar!.. Cenâb-ı Hak yeniden o hisle kalblerimizi şahlandırsın!..

M.Fethullah Gülen Hocaefendi

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri