Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
150 gr. un
50 gr. öğütülmüş badem
50 gr. pudra şekeri
80 gr. tereyağı (yumuşak) 45 ml. süt
100 ml. sütlü çikolata
10 gr. espresso
250 ml. krema
3 adet armut
30 ml. limon suyu
2 adet yumurta
15 ml. rom
1 paket şekerli vanilin
Tuz
HAZIRLANIŞI
Unu bir kaba eleyip öğütülmüş badem, pudra şekeri, bir tutam tuz, parçalar halinde tereyağı ve süt ile karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru şeffaf folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Unlu tezgahta hamuru 32 cm. çapında açın. 28 cm. çapındaki yağlanmış tart kalıbına yerleştirip bastırın. Hamurun ortasını birçok yerinden çatalla delin. Üzerine fırın kağıdını serip nohut taneleriyle kaplayın. 200°C’lık fırının alt rafında 20 dakika pişirin
Çikolatayı benmaride eritin. Espressoyu 100 m. kremada eritin ve erimiş çikolata ile karıştırın.
Armutları soyun, çekirdeklerini çıkartıp 8 dilime kesin ve kararmamaları için limon suyu ile karıştırın.
Yumurtaları kalan krema, şekerli vanilin ve rom ile çırpın. Tart hamurunun üstündeki kağıt ve nohutları alın. Çikolatalı karışımı hamurun üstüne sürün. Armut dilimlerini dizin, yumurtalı karışımı armutların üstüne yayın.
Aynı sıcaklıkta 25 dakika daha pişirin. Sönmüş fırında 5 dakika daha dinlendirdikten sonra ızgara üstünde soğumaya bırakın.
AFİYET OLSUN