kaFF_keFF
Kayıtlı Üye
Tanıtım:
Arıza Takip Programı, Windows ortamında çalışan veritabanı programıdır. 99 adet fabrika veya tesis girişi, sınırsız sayıda bölüm ve parça isimleri tanımlanıp takip edilebilir.
Programın özellikleri:
Kurulumdan sonra hemen gerekli ayarlamalar yapılır. Veri girişi çok kolaydır.
Bir alt satıra geçildiğinde otomatik olarak veri kaydolur.
Programda raporlar büyükten küçüğe doğru listelenir ve Excel'e biçimli ve formullü olarak veriler aktarılır.
Yalnız tesis ve bölümler listelenebilir.
Her yıl için ayrı veritabanı oluşturulur.
Önceki 1.0 versiyonu ile aynı veritabanını kullanmaktadır.
Kurulum dizini olarak C:\Ariza seçilmesi tavsiye olunur.
Ünite ve parça isimleri için sınırlama yoktur. Her yıl için ayrı ayrı veri dosyaları (arz-2008.mdb, arz-2009.mdb,..) oluşturulur.
Önce fabrika, bölüm ve parça isimleri tanımlanmalıdır.
Üst başlıkta giriş için açıklamalar göstermektedir. Bazı yerlerde (tarih, vardiya, dakika, açıklama vb.) direk olarak istenen değerler yazılır. Bazı yerlerde ise INSERT tuşuna basılarak seçim yapılır. (ünite ve parça isimi girişi yapılırken başlangıç harfleri yazılıp INSERT tuşuna basılırsa, yalnız yazılan harflerle başlayanlar seçim için gelir.) Programın kullanımına bir kere alıştıktan sonra kullanımı çok pratik ve basittir.
Sınırsız ünite ve parça isimleri girilir. İstenen tarih aralığında ünitede veya parça bazında kaç saat ve dakika arıza var, yıllık, aylık büyükten küçüğe en çok arızalanan üniteler, en çok arıza yapan veya değişen parçalar. İstediğiniz Fabrika isimlerini seçebilirsiniz. Programla ekrana, yazıcıya ve Excel'den biçimli olarak rapor alabilirsiniz.
Program yardım dosyasına da sahiptir. Son güncelleştirmeler yardım dosyasına dahil edilmemiştir.
Hatalı bölüm var ise lütfen bildiriniz.
Önceki versiyona göre yapılan ilâveler:
Kurulum kolaylaştırıldı.
Ayarlar bölümünde yeni veritabanı oluşturma ve seçme işlemi kolaylaştırıldı.
Yardım dosyası yenilendi.
Bilgi girişinde başlangıç-bitiş saati girilerek dakika hesaplama kolaylaştırıldı.
Raporlar bölümünde iyileştirmeler sağlandı.
Sürüm : 2.0
Boyut : 5.52 Mb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : Türkçe
İşletim Sistemi : Windows (Tümü)
Üretici Firma : Mehmet Yeniyapı
=>||ClicK||<=
Arıza Takip Programı, Windows ortamında çalışan veritabanı programıdır. 99 adet fabrika veya tesis girişi, sınırsız sayıda bölüm ve parça isimleri tanımlanıp takip edilebilir.
Programın özellikleri:
Kurulumdan sonra hemen gerekli ayarlamalar yapılır. Veri girişi çok kolaydır.
Bir alt satıra geçildiğinde otomatik olarak veri kaydolur.
Programda raporlar büyükten küçüğe doğru listelenir ve Excel'e biçimli ve formullü olarak veriler aktarılır.
Yalnız tesis ve bölümler listelenebilir.
Her yıl için ayrı veritabanı oluşturulur.
Önceki 1.0 versiyonu ile aynı veritabanını kullanmaktadır.
Kurulum dizini olarak C:\Ariza seçilmesi tavsiye olunur.
Ünite ve parça isimleri için sınırlama yoktur. Her yıl için ayrı ayrı veri dosyaları (arz-2008.mdb, arz-2009.mdb,..) oluşturulur.
Önce fabrika, bölüm ve parça isimleri tanımlanmalıdır.
Üst başlıkta giriş için açıklamalar göstermektedir. Bazı yerlerde (tarih, vardiya, dakika, açıklama vb.) direk olarak istenen değerler yazılır. Bazı yerlerde ise INSERT tuşuna basılarak seçim yapılır. (ünite ve parça isimi girişi yapılırken başlangıç harfleri yazılıp INSERT tuşuna basılırsa, yalnız yazılan harflerle başlayanlar seçim için gelir.) Programın kullanımına bir kere alıştıktan sonra kullanımı çok pratik ve basittir.
Sınırsız ünite ve parça isimleri girilir. İstenen tarih aralığında ünitede veya parça bazında kaç saat ve dakika arıza var, yıllık, aylık büyükten küçüğe en çok arızalanan üniteler, en çok arıza yapan veya değişen parçalar. İstediğiniz Fabrika isimlerini seçebilirsiniz. Programla ekrana, yazıcıya ve Excel'den biçimli olarak rapor alabilirsiniz.
Program yardım dosyasına da sahiptir. Son güncelleştirmeler yardım dosyasına dahil edilmemiştir.
Hatalı bölüm var ise lütfen bildiriniz.
Önceki versiyona göre yapılan ilâveler:
Kurulum kolaylaştırıldı.
Ayarlar bölümünde yeni veritabanı oluşturma ve seçme işlemi kolaylaştırıldı.
Yardım dosyası yenilendi.
Bilgi girişinde başlangıç-bitiş saati girilerek dakika hesaplama kolaylaştırıldı.
Raporlar bölümünde iyileştirmeler sağlandı.
Sürüm : 2.0
Boyut : 5.52 Mb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : Türkçe
İşletim Sistemi : Windows (Tümü)
Üretici Firma : Mehmet Yeniyapı
![281551ct0.jpg](http://img234.imageshack.us/img234/2074/281551ct0.jpg)
=>||ClicK||<=