Arınç: Ben Rakıyı Sevmiyorum Bu da Benim Hakkım

Earl Freyja

Bayan Üye
Vardar Ovası türküsü ile bir kez daha gündeme gelen Arınç, "Rakıyı sevmiyorum, sevmemek de benim hakkım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kanal 24'te gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Arınç, alkol yasağı ile ilgili sorulan soruya "Rakıyı sevmiyorum, sevmemek de benim en doğal hakkım. Biz bu yasakları koyarken herkesin istediğinde alkole ulaşamaması için koyduk. Gençlerin sağlıkları için alkolden uzak durmaları için" şeklinde cevap verdi.

Vardar Ovası tartışması

Bayram ziyareti için Bursa’ya giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Balkan Göçmenleri Federasyonu’ndaki espris siyasette ve sosyal medyada günün konusu olmuştu.

Ziyaret sırasında, Bulgaristan Kültür Bakanlığı’nda ses sanatçısı olduğunu söyleyen Fahriye Güney, yurtdışındaki etkinliklere katılmak istediğini Arınç’a söyledi.

Bunun üzerine Arınç, Güney’den şarkı söylemesini istedi. Güney’in söylediği iki Balkan şarkısına 10 üzerinden 7 puan veren Arınç, çevredekilerin isteğiyle ‘Vardar Ovası’ türküsünü söylemek isteyen Fahriye Güney’e gülerek, “Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söylesin. Ben yokken söyle onu” dedi.

Güney bunun üzerine Arınç’ın, “Favorim. Dinlerken gözlerim yaşarır” dediği ‘Arda Boyları’ türküsünü söyledi. Arınç, “Arda Boyları’yla yıktı ortalığı” dediği Güney’e ‘10 üzerinden 11 puan’ verdi.

Dünyada ilk üçe girdi

Arınç’ın bu sözleri sosyal medyada çalkalandı. Bir çok kullanıcı Arınç’a tepki gösteren ya da destekleyen mesajlar attı. Twitter’da Arınç’ın sözlerinin ardından açılan ‘#direnrakı’ ile ‘Vardar Ovası’ başlıkları dünya gündeminde ilk üçe girdi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri