arapaşı çorbası

LoKuMuM<3

Bayan Üye
Malzemeler

* 2 bardak un
* 4 kaşık yağ
* 3 bardak tavuk suyu
* 1 kaşık salça ya da 3 domates
* 1 piliç
* Yeterince toz kırmızı
* biber
* Yeterince tuz



Yapılışı

Evvelden temizlenmiş piliç bütün olarak haşlanır. Eti iyice yumuşatılır.
· Bir tepsiye şöyle Arap aşı yapılır: "İki bardak elenmiş un bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritilir. Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılır. Büyükçe bir tepsiye dökülür, düzgünce yayılır, soğutulur."
· Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır. İki fincan un hafifçe kavrulur. Üzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, acı kırmızı biber katılır, karıştırılır, kaynatılır. Böylece çorba hazırlanmış olur. Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak katılır.
· Tepsinin içerisindeki unlu bulamaç masanın üzerine konur. Çorba da küçük kaplara katılarak servis yapılır. Çorba çok sıcak, Arap aşı soğuk olur. Sofradakiler sinide önlerine düşen kesilmiş parçalardan alarak sıcak çorbaya batırır öyle yerler.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst