Arap saçı

İnci

1907
Prenses
ARAP SAÇI

Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç,
- 1/2 kg. beyaz lahana,
- 1/2 kg. soğan,
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
- 4 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 su bardağı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı kuru nane,
- 1/2 demet dereotu,
- 1 çay kaşığı yenibahar,
- 1/2 çay kaşığı tarçın,
- 1/2 çay kaşığı karabiber,
- 2 limon suyu,
- Tuz.

Yapılışı:
Soğanları temizleyip, yemeklik doğrayın. Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin. Lahanayı ince kıyın. Az su ile haşlayıp süzün. Pirince ilave edip, üzerini örtünceye kadar su ekleyin. Tencereye yıkanmış üzüm, tuz ve şekeri ilave edin. Son olarak baharatları, kıyılmış dereotunu ve naneyi ilave edin. Suyunu çekince üzerine limon suyunu gezdirip, dinlendirin. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst