Arap Aşı Çorbası Tarifi ,Arap Aşı Çorbası Yapılışı

AySe^^

Bayan Üye
Arap Aşı Çorbası Tarifi ,Arap Aşı Çorbası Yapılışı-


1 adet piliç
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı salça
Kırmızı pul biber
Tuz
Arap Aşı Çorbası Yapılışı

Pilici eti yumuşayıncaya kadar haşlayın. Arap Aşı için : İki bardak unu bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritin. Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılın. Büyük bir tepsiye dökün, düzgünce yayıp soğumaya bırakın.
Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır. İki fincan unu hafifçe kavrun. Üzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, kırmızı biber katıp, karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca çorbanız hazır. Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak ilave edin.Tepsiye unlu bulamacı koyarak ve kasele çorbayı koyarak servis yapın. Çorba çok sıcak, Arap aşı soğuk olur.Tepsideki soğuk ve dilimlenmiş bulamaçtan alıp çorbaya batırılarak yenen çok güzel bir çorba.

Şimdiden afiyet olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst