Anne Karnındaki Bebeğe Ameliyat

Gözde'

Bayan Üye
Anne karnında mesane ameliyatı

Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyelerince anne karnındayken mesanesine şant takılarak hayata tutundu.

4dslu.jpg

Henüz doğmadan mesanesindeki tıkanıklıktan dolayı idrarını yapamadığı için böbreklerinde şişme meydana gelen ve içinde bulunduğu amnion sıvısı azalan yaklaşık 20 haftalık bebek, Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyelerince anne karnındayken mesanesine şant takılarak hayata tutundu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Önder Çelik yaptığı açıklamada, anne karnındaki bebeğe yapılan ultrasonografik değerlendirmede idrar torbasının çok büyük olduğunu, idrar kanallarının genişlediğini ve böbreklerinde de erken dönem şişme bulgularının saptandığını anlattı.

Bebeğin yaşam alanı olan amnion sıvısında da bebek idrarını yapamadığı için azalma başladığını kaydeden Çelik, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nın da katkısıyla ve önerileri alındıktan sonra, bebeğe anne karnında ameliyat yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

Gözetim altında

Çelik, ”Şant takar takmaz idrar torbasının boşaldığını ve idrar kanallarının da rahatladığını gördük. Hasta hala gözetimimiz altında. Operasyonun risklerinden olan erken doğum eylemi ve enfeksiyon saptanmadı” dedi.

Anne karnında şant takılmasaydı muhtemelen bebeğin kaybedileceğini söyleyen Prof. Çelik, ”Bu işlemle onların önüne geçilmiş oldu” dedi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri