Anladım ki !

---> Anladım ki !

Gittim, gittim, denizin sınır yerine vardım
Halin bana da geçsin! diye ona yalvardım
Bir çılgın vesvesede içim didiklense de,
Olaydım o cüssede, O’nun gibi susardım

Şems-i Tebrizî

---> Anladım ki !

Evet çok güzel gerçekten..Ama Şems-i Tebrizide Mevlana Hz.den aşagı değildir böyle sözler konusunda...Okumanı tavsiye ederim eger okumadıysan Canım

Biliyorum abla ama mevlanaya jayranligim bir baska aslinda bir bakima bildigimiz seyleri susleyerek oyle hale getiriyor ki ondan dikkatimizi ilgimizi cekiyor . Mesela susmanin buyukluk yeri geldiginde cevap vs oldugunu hepomiz biliyoruz ama acayip kaliba sokuyor cumleyi....

---> Anladım ki !

Gittim, gittim, denizin sınır yerine vardım
Halin bana da geçsin! diye ona yalvardım
Bir çılgın vesvesede içim didiklense de,
Olaydım o cüssede, O’nun gibi susardım

Şems-i Tebrizî

Çok güzel gerçekten...

Biliyorum abla ama mevlanaya jayranligim bir baska aslinda bir bakima bildigimiz seyleri susleyerek oyle hale getiriyor ki ondan dikkatimizi ilgimizi cekiyor . Mesela susmanin buyukluk yeri geldiginde cevap vs oldugunu hepomiz biliyoruz ama acayip kaliba sokuyor cumleyi....

Aslında Mevlana kendisi der ki, Ben Şemsten sonra aşk sözleri yazmaya başladım...Ondan önce sadece Celaleddin idim...Mevlanayı mevlana yapan Şems'tir derler...aralarındaki muhabbet ve aşk yani...Birde Kimya hatunun aşkı var tabi o aşktan da ne sözler çıkmış) insan okudukca mest oluyor
O kitapları okuyunca başka bir kez daha aşık oluyorsun O'nlara.
Aynen öyle...Başka bir dünya onları okumak...herşeyden ayrılıp gidiyor insan

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri