Ankara Pilavı
Malzemeler:
1 paket arpa şehriye, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 kaşık salça, 1 tane orta boy soğan, tuz, karabiber, pul biber, alabildiğince su.
Hazırlanışı:
Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Yağı koyduğunuz tencereye soğanları ekleyerek kavurun. Pembeleştikten sonra içine 2 kaşık salça ilave edin. Üzerine 1 paket arpa şehriye, pul biber ve karabiber ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra sonra ılık olarak servis edin.
Malzemeler:
1 paket arpa şehriye, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 kaşık salça, 1 tane orta boy soğan, tuz, karabiber, pul biber, alabildiğince su.
Hazırlanışı:
Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Yağı koyduğunuz tencereye soğanları ekleyerek kavurun. Pembeleştikten sonra içine 2 kaşık salça ilave edin. Üzerine 1 paket arpa şehriye, pul biber ve karabiber ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra sonra ılık olarak servis edin.