Anime Hakkında Bilmemiz Gereken 8 Şey

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
1. ''Anime mi bu yaşta çizgi film mi izliyorsun ?'' sorusu

Animeler birçok ülkede tanınırken, TV’lerde yayınlanırken ne yazık ki Türkiye’de popüler değildir. Bu ülkelerde sadece anime kültürüne yönelik süs eşyası, kitap, cd, dvd satan yerler bile vardır. Anime sadece Afrika ve Arap ülkelerinin yanı sıra ülkemizde tanınmamaktadır.

Bunun nedeni öncelikle ön yargıdır. Ülkemizde ne yazık ki tüm çizgi filmlerin çocuklar için yapıldığını düşünen çok fazla insan vardır. Bunun nedeni aslında Türkiye’de daha önce yaynlanmış animelerin de böyle animeler olmasıdır. RTÜK animelerin %90’ının yayınlanmasına izin vermemektedir. Öyle ki One Piece animesinde Sanji karakteri sigara içip çocuklara kötü örnek oluyor diye bu anime yayından kaldırılmıştır. Bu animeyi yayınlayan Star TV uyarı almıştır.(Bu anime Japonya’da 13+ bir animedir.) Bu yüzden TV kanalları asıl izlenmesi gereken animelri RTÜK yüzünden yayınlayamıorlar. (Anime yüzünden kapatılan 2 kanalın olduğu tek ülkenin Türkiye olduğunu okumuştum bir yerde

Japonya’da birçok animenin çocuklar tarafından izlenmesi yasaktır ve animelrin birçoğu insanların en çok ekran başında oldukları saatlerde yani akşam saatlerinde yayınlanmaktadır. Gece yarısından sonra bile yetişkinlere yönelik animeler vardır.

Animelerin bir çok türü vardır. Aksiyon, Bilim Kurgu, Macera, Askeri, Fantastik, okul hayatı, shoujo, shounen, Seinen, Ecchi, Harem vs…



2. Neden büyük göz uzun bacaklar?
Çoğu Anime de karakterler uzun bacaklı ve büyük gözlü olur. Bu Japonların çekik gözlü ve kısa olmalarından dolayı kompleks yaptıklarına bağlansa da uzun bacak ve büyük gözün öncüsü Walt Disney olarak bilinir.


3. Yüz ifadeleri ?
Bizim normal hayata verdiğimiz tepkiler, jestler ve mimikler daha fazla abartılı görsellerle ifade edilir.

4. Manga Nedir?
Manga bir anime serisinin çizim halinde olmasına denir. Tamamen Animeden bağımsız olabilir. Amerikan çizgi romanlarından farkı sol taraftaki kareden başlamak yerine , sağ taraftaki kareden başlayarak okumaktadır. Mangalardan esinlenerek yapılan animeler de vardır. Manga çizen kişilere Mangaka denir.


5. Otaku Nedir?
Fanatik, bağımlı anlamına gelir. Anime Otaku halinde kullanımı ise hayatını animeye adamış kişi veya anime hayranı olarak tanımlanır. Argo bir kelime olarak da bilinir.


6. Cosplay Nedir?
Bir anime karakterini baz alarak onun gibi giyinmek, onun saç, makyaj modelini yapmak(Cosplay sadece anime için değil; oyun, film, çizgi film, çizgi roman gibi yapımlarda yer alan hayali karakterler gibi giyinmek). Lens, peruk ve kostümle desteklemek gerekir.Yapan kişilere Cosplayer adı verilir.


7. Anime türleri ?
Her türde anime bulabilirsiniz. En kanlısından en romantiğine, en komiğinden en fantastiğine kadar anime izlemek mümkün. Doğaüstü güçler, romantik, shounen, yuri, psikolojik, aksiyon bunlara örnek verilebilir. Ben yuri ve yaoi türlerini izlemediğim için pek önermem genelde bir kız ve bir başka kızın birbirlerine olan ilgilerini veya tam tersine bir erkek ve başka bir erkeğin birbirlerine olan ilgisini konu alır. Yuri ve yaoi cinsellik içerik bulundurabilir uyarayım. Fakat Shoujo-Ai ve Shounen-Ai cinsellik içermez.


8. Animelerde burun kanaması.

İnternette ilk aramalarım başarısızlıkla sonuçlandı. Aramamı biraz genişletince çok nadir de olsa bazı erkeklerde ereksiyon sırasında burun kanamasına rastlanıldığını öğrendim.Temel neden burnun içinde erektil doku bulunması ve burun damarlarının hassas olması.Burun kanaması gerçekten de işlevsel bir simge: hem komik bir tepki hem de şirin bir sansür. Amerikan çizgi filmlerindeki kurda dönüşüp uluma simgesinden çok daha iyi.
 
---> Anime Hakkında Bilmemiz Gereken 8 Şey

hehe burun kanamasının ne anlama gelddiğini bilmiyordum aydınlandım yüce insan çok sağol :155:
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst