ashli
Bayan Üye
İçindekiler
* 6 kırmızı, 6 sarı renkli çan biber
* 3 adet sarımsak, ince ince doğranmış
* 1 çay bardağı kapari (Tariş satıyor)
* 105 gr ançuez (Tariş satıyor)
* 1 avuç taze fesleğen ya da mercanköşk
* Öğütülmüş tane karabiber
* Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
* Biberleri yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin.
* Elektrikli ızgarada, fırında ya da ocağın üzerinde bütün derisi kapkara olana kadar közleyin ve plastik bir torbaya koyup birkaç dakika bekleyin. Bu işlem derisinin çabuk soyulmasını sağlar.
* Biberleri soyduktan sonra içini temizleyin ve ince bir şekilde dilimleyin.
* Üzerine sarımsağı, kaparileri, ançuezi, fesleğeni, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyin ve hepsi birbirini özümseyene kadar birkaç dakika bekleyin.
* Ekmekleri dilimleyin ve ızgarada kızartın. Üzerine biberlerden koyarak servis yapın.