Malzemesi:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
yeteri kadar kabartma tozu
2 çorba kaşığı dövülmüş ananas (mayana)
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı ılık süt
Alabildiği kadar un.
Yapılışı:
Süt ve şeker tencerede karıştırılarak eritilir. Üzerine un, yağ, anason, çörek otu, susam ve kabartma tozu katılarak yoğrulur ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamurdan alınan küçük parçalar simit biçiminde yağlanmış tepsiye dizilir ve pembeleşinceye dek pişirilir.
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
yeteri kadar kabartma tozu
2 çorba kaşığı dövülmüş ananas (mayana)
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı ılık süt
Alabildiği kadar un.
Yapılışı:
Süt ve şeker tencerede karıştırılarak eritilir. Üzerine un, yağ, anason, çörek otu, susam ve kabartma tozu katılarak yoğrulur ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamurdan alınan küçük parçalar simit biçiminde yağlanmış tepsiye dizilir ve pembeleşinceye dek pişirilir.