Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
Hamur için: 200 gr. un
150 gr. soğuk tereyağı
30 gr. pudra şekeri
1 adet yumurta
Tuz
Dolgu için:
30 gr. portakal şekerlemesi
50 gr. badem ezmesi
50 gr. yumuşak tereyağ
50 gr. pudra şekeri
50 gr. öğütülmüş badem
Üstü için:
1 kutu konserve ananas
75 gr. incir reçeli, Ayrıca 200 ml. krema
HAZIRLANIŞI
4 Kişilik
Hamur için: Verilen tüm malzemeleri yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin, incir şekerlemelerini ince kıyın. Badem ezmesini irice rendeleyin.
Tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı mikserle 5 dakika, krema oluncaya kadar çırpın, incirveöğütülmüş bademi de katıp kısa bir süre daha çırpın. Hamuru, unlu tezgahta 30 x 20 cm. büyüklüğünde açın. 6 adet yağlanmış tartölet kalıbını yan yana dizin. Hamuru, 6 adet kalıbın üzerine serip içerme doğru hafifçe bastırın.
Kalıpların üzerinden merdaneyle geçerek hamuru kesin. Kenarlarından çıkan hamuru tekrar açın, kalan iki kalıp içinde aynı işlemi uygulayın, içlerine hazırladığınız incir karışımını koyun. Üstlerine birer adet suyu süzülmüş ananas dilimi yerleştirin.
Tartöletleri 200°C’de ısıtılmış fırının en altırafında 20-25 dakika pişirin.
İncir reçelini ısıtıp süzgeçten geçirin, ananasların üzerine sürün.
Fırın ısısını 220 C’ye yükseltin, tartöletlerı üstten 2 rafta 5 dakika daha pişirin. Kremayı, hafif katı olarak çırpın, 60 ml. ananas suyu ile karıştırıp tartöletlerle servis yapın.
AFİYET OLSUN