Efsunkar
Bayan Üye
Malzemeler
1/2 adet ananas
500 gram kemikli tavuk but
500 gram kemiksiz tavuk but
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3 diş sarmısak
15 gram taze zencefil kökü
1/2 tatlı kaşığı muskat
150 ml. tavuk suyu (tablet)
tuz
1/2 adet ananas
8 adet jumbo karides
1 diş sarmısak
5 adet taze soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 adet domates
5 gram taze zencefil kökü
1 tatlı kaşığı biberiye
acı kırmızı biber
tuz
Hazırlanışı
Sarmısak ve zencefili soyun, kıyın ve biberiye ile karıştırın.
Taze soğanların yeşil uçlarını ayırıp diğer kısımlarını halka halka doğrayın.
Ananası ayıklayıp etli kısmını küb şeklinde doğrayın. Domatesleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarıp küb şeklinde doğrayın.
Biberiyeli karışımı 3 yemek kaşığı sıvı yağda çevirin. Taze soğanları koyup kavurmaya devam edin. Tuz ve acı kırmızı biber ile tatlandırın, sirke ilave edin. Ananas ve domatesleri katıp çevirin.
Karidesleri uzunlamalarına ikiye kesip içlerini temizleyin, kalan sıvı yağda 3 dakika kızartın, tuz koyun.
Taze soğanın yeşil uçları ile sebzelerin üzerine alıp servis yapın.
Alıntı
1/2 adet ananas
500 gram kemikli tavuk but
500 gram kemiksiz tavuk but
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3 diş sarmısak
15 gram taze zencefil kökü
1/2 tatlı kaşığı muskat
150 ml. tavuk suyu (tablet)
tuz
1/2 adet ananas
8 adet jumbo karides
1 diş sarmısak
5 adet taze soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 adet domates
5 gram taze zencefil kökü
1 tatlı kaşığı biberiye
acı kırmızı biber
tuz

Hazırlanışı
Sarmısak ve zencefili soyun, kıyın ve biberiye ile karıştırın.
Taze soğanların yeşil uçlarını ayırıp diğer kısımlarını halka halka doğrayın.
Ananası ayıklayıp etli kısmını küb şeklinde doğrayın. Domatesleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarıp küb şeklinde doğrayın.
Biberiyeli karışımı 3 yemek kaşığı sıvı yağda çevirin. Taze soğanları koyup kavurmaya devam edin. Tuz ve acı kırmızı biber ile tatlandırın, sirke ilave edin. Ananas ve domatesleri katıp çevirin.
Karidesleri uzunlamalarına ikiye kesip içlerini temizleyin, kalan sıvı yağda 3 dakika kızartın, tuz koyun.
Taze soğanın yeşil uçları ile sebzelerin üzerine alıp servis yapın.
Alıntı